Klaipėdiečiams - žaisminga eksperimentinė fotosesija (foto)

Vis sparčiau socialiniuose tinkluose plintančios fotografijos tendencijos pasiekė ir Klaipėdą.

Gegužės 10 d. 11 val. laisvojoje erdvėje „Pointas“ (Tomo g. 10) Klaipėdos gyventojams bei jos svečiams bus pristatytos fotoakimirkos iš eksperimentinės fotosesijos “Judėk su Pointu”. Nuotraukų autorė Cveti Zabiela.

Pateikiamų nuotraukų serija atspindi jau visame pasaulyje pasklidusias fotografijos tendencijas. Organizatoriai siekė pritraukti žmones aktyviai ir linksmai praleisti laisvalaikį miesto centre. Viešosiose erdvėse užfiksuotos akimirkos atitinka 4 krypčių tematiką: “planking’as„, “vadering’as„, “horsemaning’as„ ir “hadouken’ingas”.

„Plankingas“ – tai gulėjimas „rąstu“. „Plankingas“, kaip žaidimas atsirado 1997 m. Anglijos rytuose, jį sugalvojo Gary Clarksonas ir Christianas Langdonas. Žaidimo esmė - nusifotografuoti lentos (rąsto) pavidalu nestandartinėje, įdomioje vietoje ir įkelti nuotrauką į internetą. Šiandien šis žaidimas tapęs tikru judėjimu it virusas, žaibiškai plintantis virtualioje erdvėje, pritraukia vis daugiau bendraminčių.

„Veidering’as“ – tai Darto Veiderio iš filmo “Žvaigždžių karai” pamėgdžiojimas, kuris minties galia sugeba uždusinti žmogų per atstumą. Tai ir yra „veideringo“ tikslas – atkartoti paraližuojančią tamsiąją Lordo jėgą, kuri pakelia žmogų į orą.

„Horsemaning’as“ – skirtingai nuo kitų stilių, turi kultūrinį-istorinį kontekstą ir yra kilęs iš fotografijos 1920 metais. Anot gandų, tais laikais buvo taipogi madinga fotografuotis tokiu būdu. Tiesiog kitas “horsemaningo” pavadinimas – “raitelis be galvos„: nuotraukoje imituojamas žmogaus kūnas atskirtas nuo galvos. Esminis skirtumas nuo klasikinio “plankingo", pozai atlikti reikalingi skirtingi žmonės.


„Hadoukening’as“ – tai galingos atmušamosios bangos, išbarstančios visus aplinkuje esančius žmones į skirtingas puses, imitacija. Ši fotografavimo kryptis, skirta ypatingai atakos garbei iš populiaraus animacinio filmuko, buvo sugalvota japonų moksleivėmis.

„Pointas“ laisvoji erdvė - tai visiškai naujas laisvalaikio formatas. Esminis skirtumas - tai apmokėjimo būdas. Mokėti reikia tik už laiką. Svečiai patys organizuoja savo laisvalaikį, o Pointo darbuotojai padeda jiems sukurdami puikias sąlygas ir jaukią aplinką. 

Ekspozicija veiks nuo 10 ik 24 gegužės d. , nuo 11 iki 23 val.


Šiame straipsnyje: fotografijaCveti ZabielaPointas

NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
buvo sugalvota japonų moksleivėmis. Litofci vraitiori.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių