Klaipėdiečiai sveikina Ameriką

Susivieniję klaipėdiečiai tenoras Deividas Norvilas (Deivis), Klaipėdos brass kvintetas ir pianistas Saulius Šiaučiulis parengė naują koncertinę programą „Sveika, Amerika“, kurią rytoj pristatys uostamiesčio publikai.

Karjeroje - pirmas kartas

Prieš koncertą populiarus dainininkas prisipažino, kad tai pirmas jo susidūrimas su amerikietiška muzika, kuria pastaruoju metu jis labai domisi.

Dabar D.Norvilas sėkmingai derina klasikinės ir popmuzikos atlikėjo bei TV laidų vedėjo karjerą. Savo muzikinę karjerą atlikėjas pradėjo prieš 13 metų alternatyvaus roko grupėje „Liūdesio gėlės“. Vėliau siekė solinės karjeros, dainuodamas „Mergytei 99“, „Dainuok“, „Tu ne viena“ ir kitas jaunų mergaičių auditorijos pamėgtas dainas.

Tuomet Deivis ir pats nesitikėjo, kad po kelerių metų trauks arijas ir mėgausis klasikine muzika, kad studijuos S.Šimkaus konservatorijoje net dvi specialybes - vokalo bei chorinio dirigavimo.

Dėkingas likimui

„Muzikinės mokyklos nebuvau baigęs, mokiausi privačiai groti gitara ir vėliau dar solfedžio, kad vidurinėje galėčiau išlaikyti muzikos egzaminą sustiprintu lygiu. Per jį padainavau dainą iš „Liūdesio gėlių“ repertuaro. Mokytojai krizeno, bet įvertino puikiai. S.Šimkaus konservatorijoje į dainavimo specialybę manęs nepriėmė. Pasiūlė eiti į dirigavimą. Esu dėkingas likimui, kad taip nutiko, nes čia gavau daug platesnį pasiruošimą, nei įprasta vokalo studentams“, - pasakojo Deivis.

Vėliau Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje atlikėjas baigė klasikinio dainavimo bakalauro studijas. Pernai ten įgijo ir muzikos pedagogikos bei operinio dainavimo magistro laipsnius.

Atiduoda visą save

Per savo karjerą dainininkas išmėgino ne vieną žanrą. Yra išleidęs aštuonis albumus, sukūręs 17 vaidmenų įvairiuose muzikiniuose spektakliuose. Su specialybės dėstytoju profesoriumi Eduardu Kaniava jis parengė ne vieną klasikinės bei bažnytinės muzikos programą.

Aktyviai koncertuojantis atlikėjas yra ir populiarios Lietuvos televizijos muzikinės laidos „Mūsų dienos kaip šventė“ vedėjas, privačioje mokyklėlėje veda aktorinio meno užsiėmimus jaunimui.

 „Viską darau šimtu procentų. Jei vaidinu spektaklyje - atiduodu visą save. Jei dainuoju - lygiai taip pat. Jei vedu laidą - stengiuosi, kad ji būtų maksimaliai gera. Esu laimės kūdikis, kuriam darbas sutampa su pomėgiu, tad, manau, man pasisekė“, - savo sėkmės paslaptį atskleidė D.Norvilas.

Specialiai aranžavo

Klaipėdos brass kvintetas, kuriame muzikuoja Vilmantas Bružas (meno vadovas, trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Steponas Sugintas (trombonas), Jurgis Dargis (tūba) ir Algirdas Ulteravičius (valtorna), yra parengęs jau ne vieną programą su žymiais Lietuvos atlikėjais.

Su D.Norvilu kvintetas atliks specialiai šiam projektui klaipėdiečio muzikanto Rimanto Giedraičio aranžuotus amerikiečių kompozitorių kūrinius - skambės populiari L.Bernsteino, G.Gershwino, Ch.Chaplino, D.Modugno, R.Rodgers'o ir kitų autorių muzika.

Susirgus S.Sugintui šiame koncerte trombonu gros Evaldas Bružas.

Koncertas „Sveika, Amerika“ - lapkričio 25 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Bilietai - po 20 litų; studentams, moksleiviams, senjorams - su 40 proc. nuolaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių