Klaipėda teatralus apdovanojo „Padėkos kaukėmis“

Pirmadienį Klaipėdos miestas trimis „Padėkos kaukėmis“ įvertino sėkmingiausiai 2011 m. Klaipėdoje kūrusius teatralus ir jų nuopelnus teatro menui.

Klaipėdos koncertų salėje surengtoje apdovanojimų ceremonijoje triumfavo uostamiesčio Muzikinis teatras, kurio pernai pastatytas G.Puccini’o operų diptikas „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ (rež. Yana Ross, dirigentas Dainius Pavilionis) laimėjo „Padėkos kaukę“ kaip geriausias Klaipėdos metų spektaklis.

„Metų choreografe“ pripažinta ir „Padėkos kauke“ apdovanota klaipėdietė šokėja, choreografė ir šokio pedagogė Agnija Šeiko-Sarulienė (pirmoje nuotraukoje). Ji įvertinta už šokio operą „Dykra“, pedagoginę bei edukacinę veiklą vystant ir populiarinant šokio teatro meną.

„Metų teatro dailininku“ tapo žinomas Lietuvos dailininkas, scenografas, kino režisierius Gintaras Makarevičius (antroje nuotraukoje), „Padėkos kauke“ pagerbtas už scenografiją A.Strindbergo „Šmėklų sonatai“, režisieriaus Gintaro Varno pernai pastatytai Klaipėdos dramos teatre. G.Makarevičius negalėjo atvykti į Klaipėdą ir atsiimti apdovanojimą, nes yra vienas iš rytoj Lietuvos nacionaliniame dramos teatre rengiamos Auksinių scenos kryžių teikimo ceremonijos organizatorių.

Pretendentus į „Padėkos kaukę“ galėjo siūlyti visi Klaipėdos teatrai, taip pat kiti teatro meno Klaipėdoje kūrėjai, susibūrę į viešąsias įstaigas bei organizacijas. Šiemet sulaukta 15 pasiūlymų. Savo kandidatus taip pat galėjo iškelti bei kitas nominacijas pasiūlyti ir Klaipėdos miesto savivaldybės suburta teatro ekspertų komisija, „Padėkos kaukei“ nominavusi 11 pretendentų ir išrinkusi tris laureatus.

„Padėkos kaukė“ teikiama nuo 2006-ųjų, šiemet surengta jau septintoji apdovanojimų ceremonija, pirmąsyk vykusi uždarame rate ir tapusi šventiniu miesto teatralų bendruomenės vakaru, prasmingu artėjančio Tarptautinės teatro dienos paminėjimu.

„Padėkos kaukės“ apdovanojimą 2005 m. įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Pastarajam nutraukus veiklą, šiemet šio apdovanojimo teikimą perėmė Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Tradiciškai Klaipėdos apdovanojimą laureatams įteikė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Padėkos kaukė“ – juvelyrikos meno miniatiūra, sukurta iš sidabro, papuošta auksu bei brangakmeniais – yra specialus apdovanojimas, kuriuo įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai, tapę teatrinio gyvenimo įvykiais. „Padėkos kaukėmis“ jau apdovanotas 21 teatro Klaipėdoje kūrėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunu

šaunu portretas
šaunuoliai. man atrodo yra gerai, kad pirmoji kaukė iškeliavo už klp. ribų.

Jis

Jis portretas
Sveikinimai Agnei :)))) Taip ir toiau laikyk.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių