Klaipėdą stebins neregėto masto tarptautinė stiklo meno paroda

Į „Klaipėdos galeriją“ atkeliauja ir ketvirtadienį bus iškilmingai atidaryta tarptautinė stiklo meno paroda „Iš plokštumos“, arba „2 D→“.

Lietuvos uostamiestyje tai pirmoji tokio pobūdžio ir apimties meninio stiklo paroda per pastarąjį dvidešimtmetį. Joje dalyvauja 32 stiklo menininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Švedijos.

Į vernisažą atvyks užsienio šalių stiklo dailininkai, žiūrovams pageidaujant surengsiantys savo kūrybos pristatymus.

Kaip teigė parodos kuratorė Dalia Truskaitė, šio projekto tikslas – pristatyti stiklo meno kaitos procesus ir tendencijas, inspiruoti naujų meninių bei technologijų idėjų sklaidą, suaktyvinti vidinius dailės šakos raidos ir identifikavimosi procesus. Taip pat norima giliau supažindinti visuomenę su stiklo menu bei šios dailės srities atstovais. Tai išskirtinė galimybė pamatyti penkių Baltijos šalių menininkų kūrinius vienoje erdvėje, stebėti Lietuvos menininkų kūrybą kitų Baltijos šalių kontekste.

„Parodos darbų kūrybinis išeities taškas yra plokštuma – stiklo lakštas bei įvairios stiklo lakšto plokštumos erdvinės transformacijos, kuriančios tiek dvimačius, tiek trimačius objektus“, – aiškino D.Truskaitė.

Bus eksponuojamos stiklo instaliacijos, stiklo plastika, konceptualūs objektai, stiklo plaketės, vitražai. Kūriniai atlikti naudojant įvairų lakštinį stiklą šalto ar karšto jo apdirbimo technikomis.

Projekto kuratorė atskleidė, kad pristatomi menininkai – gerai žinomi stiklo kūrėjai, aktyviai dalyvaujantys tarptautiniuose projektuose, apgyvendinę nemažai savo kūrinių įvairiose architektūrinėse erdvėse, kuriantys parodinius objektus, neabejotinai vieni geriausių šios stiklo srities kūrėjų savo šalyse. Daugelio jų darbai saugomi įvairių Europos muziejų kolekcijose.

„Iš plokštumos“ – tai tęstinis projektas, jau eksponuotas Vilniuje ir Jurbarke, kur sulaukė didelio susidomėjimo.

Vernisažas uostamiestyje – birželio 7 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10). Paroda veiks iki liepos 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių