Per Klaipėdą autobusas veš dainuojant J.Lennonui (papildyta)

Šeštadienį Klaipėdos melomanai minės legendinės grupės „The Beatles” nario Johno Lennono 70-ąjį gimtadienį keliaudami miesto autobusu skambant jo dainoms.

Pagerbs muzikos legendą

Įsivaizduokime, kad nėra valstybių, dangaus, religinių skirtumų ir karo... Tokį pasaulį apdainavo ir juo tikėjo vienas žinomiausių visų laikų muzikantų J.Lennonas. Šiemet spalio 9-ąją buvusiam legendinės grupės „The Beatles” nariui būtų sukakę 70 metų. Deja, sulaukęs vos 40-ies J.Lennonas tragiškai žuvo prie savo namų durų. Nors nuo legendos mirties praėjo beveik trys dešimtmečiai, tūkstančiai jo ir „The Beatles” gerbėjų pasaulyje kasmet tradiciškai mini vieno iš įstabiausių visų laikų muzikos kūrėjų gimimo dieną. Klaipėdos gyvos muzikos klubas „Roxy” duoklę šiai garbingai progai nusprendė atiduoti ne vien kasmetiniu tradiciniu koncertu. Jis užsimojo uostamiesčio publiką artimiau supažindinant su šios nepamirštamos muzikos žvaigždės kūrybos istorija ir turtinga biografija.

J.Lennono 70-ojo gimtadienio proga uostamiesčio melomanams bus pasiūlyta prisiminti bene įdomiausią „The Beatles” projektą „Magical mystery tour”. Jis tikram šios grupės gerbėjui asocijuojasi su vienu iš geriausių šio ketvertuko muzikos albumų ir netradiciniu muzikiniu kino filmu, kuriame pagrindinį vaidmenį taip pat atliko gerai žinomi „The Beatles” nariai.

Kelionė – kaip filmas

Po „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” albumo pasirodymo Paulas McCartney’s norėjo sukurti filmą „The Beatles” muzikos motyvus. Filmas buvo be scenarijaus: paremtas improvizacija bei ranka parašytomis idėjomis ir situacijomis. Filmo metu būrys žmonių keliavo autobusu ir turėjo patirti neapibrėžtų magiškų nuotykių. Deja, taip neatsitiko. Filmavimo metu daug mašinų pradėjo sekti neįprastai atrodantį autobusą, kad pamatytų, ką jame važiuojantys žmonės veikia, todėl susidarė didelė mašinų spūstis ir filmavimą teko nutraukti. Į filmą buvo įterpta muzikinių interliudų su „The Beatles” dainomis iš vėliau didelio pasisekimo susilaukusio albumo.

“Magical mystery tour” autobusas dar ir šiandien keleiviams dovanoja neįprastus ir magiškus nuotykius Liverpulyje. O artimiausią šeštadienį prisiminti pirmąjį kinematografinį „The Beatles” bandymą bus pakviesta ir uostamiesčio publika. J.Lennono gimtadienio proga nemokama kelione bus apdovanoti 8-tojo maršruto keleiviai, kuriems pasiseks sulaukti ypatingos „bitliškos” transporto priemonės. Specialiai šventei paruoštame autobuse   keleiviams bus transliuojami videoklipai su nostalgiškus prisiminimus keliančiais “The Beatles” ir soliniais J.Lennono pasirodymais. Mistinio minituro metu klaipėdiečiai taip pat bus supažindinti su J.Lennon’o biografijos faktais ir vingiuotu kūrybiniu keliu.

J.Lennono gimtadieniui pamineti skirto hepeningo "Magical Mistery Tour" autobusas Nr.8 startuoja šeštadienį nuo Klaipėdos autobusų stoties: 19.36 20.57 22.15 val.; nuo Jūrininkų pr.: 20.11 21.22 22.48 val.
Autobuse skambės žinomiausi "The Beatles" bei paties J.Lennono kūriniai, taip pat gyva muzika, bus daug improvizacinio veiksmo, žadėjo organiztoriai.

Imponuoja visoms kartoms

Valandos  trukmės turo paskutinė stotelė – “Roxy” gyvos muzikos klubas (Priestočio g. 9), kuriame magišką kelionę laiku 22 val. vainikuos vakarėlis, skirtas 70-ajam J.Lennono gimtadieniui. Įėjimas - 10 Lt, klubo nariams - nemokamai. Vakarėlyje skambės visų laikų geriausi J.Lennono ir „The Beatles” kūriniai, pasirodymus klubo scenoje surengs grupės „Arrogantics”, „Konspiracija” ir „Breaze”.

“J.Lennonas yra asmenybė, imponuojanti ne vienai melomanų kartai. Tai žmogus, kuris tiek savo pacifistiniais darbais, tiek muzika kiekvienam iš mūsų iki šiol siunčia žinutę, kaip reikia mylėti kiekvieną dieną ir kaip reikia gyventi, kad šis pasaulis taptų geresnis. Groti jo sukurtą muziką yra kažkas neapsakomo”, - teigė grupės „Arrogantics“ vokalistas Karolis Rupkus.

J.Lennonas mirė 1980-ųjų gruodžio 8-ąją, kai prie savo namų Niujorke vieno iš savo gerbėjų buvo nušautas į nugarą. Paskutinis J.Lennono albumas “Double Fantasy” buvo išleistas prieš tris savaites iki jo mirties. Nuo 1970-tųjų, iširus grupei “The Beatles”, J.Lennonas sėkmingai vystė solinę karjerą ir kovojo prieš karą Vietname.

Kasmet gerbėjai visame pasaulyje mini atlikėjo ir kompozitoriaus mirties metines bei švenčia „eksbitlo” gimtadienį, taip pagerbdami J.Lennono indėlį į pasaulio muzikos istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių