Kinuose – ekranizacija pagal G.Garcios Marquezo bestselerį

Pagal Nobelio premijos laureato Gabrielio Garcíos Márquezo romaną „Apie meilę ir kitus demonus“ sukurto to paties pavadinimo filmo sėkmė džiugina bestselerio autorių ir filmo režisierę Hildą Hidalgo. Juostą puikiai vertina ir kino kritikai, ir gerą kiną branginantys žiūrovai.

Ekranizacijos „Apie meilę ir kitus demonus“ režisierė Hilda Hidalgo prisipažino, prieš dramos premjerą šiek tiek bijojusi ankstesnio filmo, sukurto pagal kitą Márquezo kūrinį, likimo. 2007 metais amerikiečiai ekranizavo rašytojo romaną „Meilė choleros metu“. Nors jame buvo gausu garsių kino žvaigždžių - Benjaminas Brattas, Javieras Badremas („Šioje šalyje nėra vietos senukams“), filmas sulaukė ir kritikos strėlių.

„Man patiko filmas „Meilė choleros metu“. Manau, jis buvo geras, nors ir sulaukė nemažai kritikos,“- pasakoja naujausios Márquezo ekranizacijos režisierė. Pasak jos, didžiausias ano filmo trūkumas buvo tas, kad jį sukūrė amerikiečiai Amerikoje: „Tuo tarpu filmo „Apie meilę ir kitus demonus“ sėkmės paslaptis galbūt ir yra ta, kad jis nufilmuotas tame pačiame regione, kur vyksta ir knygos herojų gyvenimai, kad jame vaidina to regiono aktoriai. Tikiu, kad autentika yra filmo „Apie meilę ir kitus demonus“ stiprybė.“

Drama „Apie meilę ir kitus demonus“ žiūrovus nukelia į žiaurų kolonijinį laikotarpį neįvardintame Pietų Amerikos uostamiestyje, kur gyvena vyskupai ir nuodėmingieji, kilmingieji ir raupsuotieji. Būtent toje aplinkoje ir įsiliepsnoja nuodėminga bei pragaištinga trylikametės mergaitės ir kunigo meilė, apversianti jų gyvenimus aukštyn kojomis ir priversianti iš naujo permąstyti tikėjimo tradicijas.    

Skandalingo siužeto drama Lietuvos kino teatruose – nuo rugsėjo 24 d.


Šiame straipsnyje: Apie meilę ir kitus demonus

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių