Kintuose – emalio meno simpoziumo „Pamario ženklai“ uždarymo šventė

10-asis emalio meno simpoziumas „Pamario ženklai“, į Kintus rugpjūtį sukvietęs devynis dailininkus iš Lietuvos ir Gruzijos, antradienį baigsis uždarymo švente.

Šilutės rajone Kintuose baigiasi emalio meno simpoziumas „Pamario ženklai“, kuriame devyni emalio meno meistrai 12 dienų kūrė emalio miniatiūras, ieškodami simbolių Žolinės šventei, pirmojo derliaus deivėms Gabijai, Žemynai ir Austėjai.

Žolinės išvakarėse simpoziumo organizatorius Vydūno kultūros centras ir dalyviai visus kviečia į kūrybinės stovyklos uždarymo šventę Kintų Vydūno kultūros centre. Ji vyks rugpjūčio 14 d. 17 val.

Simpoziume „Pamario ženklai“ šiemet dalyvauja dailininkai iš Lietuvos ir Gruzijos. Į Kintus kurti iš metalų ir emalio atvyko Saulius Bertulis (nuotraukoje – jo kūrinys „Bobutės asorti“)

, Neringa Poškutė ir Zoja Ramanauskienė iš Klaipėdos. Prie jų prisijungė kintiškė Aušra Mačiulaitienė, telšiškis Petras Gintalas, alytiškiai Idrė Diržienė ir Redas Diržys bei svečiai iš Gruzijos Josebas ir Giorgi’s Zangaladzės.

Visi jie – dailiosios metalo plastikos, emalio meno specialistai. Laboratorijai tradiciškai vadovauja irgi šios srities žinovas Romas Tarvydas, prieš dešimtmetį inicijavęs dailininkų kūrybinį sambūrį Kintuose. Per tą laiką Vydūno kultūros centre jau sukaupta nemaža metalo plastikos kūrinių kolekcija, joje – žinomų Lietuvos ir užsienio menininkų darbai, kurių idėjos gimė Kintų simpoziume „Pamario ženklai“. Kolekcijos parodos jau pabuvojo Klaipėdoje ir Vilniuje, net Ispanijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių