Kino teatruose – klaustrofobiškiausia metų premjera „Palaidotas gyvas“

Šiandien pasaulio kino teatruose – klaustrofobiškiausia metų kino premjera – debiutuoja kvapą gniaužianti juosta „Palaidotas gyvas“.

Pagrindinis vaidmuo intriguojančiame filme patikėtas perspektyviam Holivudo aktoriui Ryanui Reynoldsui. Filme R. Reynoldsas – vienintelis žmogus, kurį išvys žiūrovai. Visi kiti trilerio aktoriai – nematomi, girdimi tik jų balsai.

Šiurpaus siužeto filme R. Reynoldsas įkūnija Irake sunkvežimio vairuotoju dirbantį amerikietį, kuris netikėtai pabunda ankštame karste šešios pėdos po žeme. Vyras supranta esą palaidotas gyvas, tačiau niekaip negali suvokti, kodėl jis atsidūrė po žemėmis ir kas taip su juo pasielgė. Mainais už galimybę vėl pamatyti dienos šviesą kažkas iš jo pareikalauja milžiniškos išpirkos, tačiau ankštame kape jis teturi tik sparčiai senkantį mobilųjį telefoną, žiebtuvėlį ir 90 minučių deguonies.

Darbas šiame filme aktoriui tapo tikru išbandymu. R. Reynoldsas daugybę filmavimo valandų praleido tamsioje ir tvankioje dėžėje, užverstoje dulkėtu smėliu. Aktorius ankštoje dėžėje iki kraujo susibraižė nugarą ir rankas, o po scenų su žiebtuvėliu – nusvilo visus pirštus. Be to, Reynoldsas – klaustrofobikas, nejaukiai jaučiasi ankštose ir tamsiose patalpose, todėl baigęs filmuotis šioje juostoje, jis prisipažino, dar niekad nebuvęs toks laimingas pagaliau baigęs darbą ir pažadėjo daugiau niekada nebesiskųsti jokiomis filmavimo sąlygomis, jei tik tai nebus trilerio „Palaidotas gyvas“ filmavimo aikštelė.

Meistriškai įtampą kurstantis originalaus siužetas trileris ilgam atima žadą ir nepalieka abejingų. Vos 3 milijonus JAV dolerių kainavęs filmas pirmiausia sužavėjo Sandanso nepriklausomo kino festivalio publiką. „Palaidotas gyvas“ parodytas ir galingomis ovacijomis sutiktas ir prestižiniuose Toronto, San Sebastiano, „Fantastic Fest“ kino festivaliuose.

O šiandien pagaliau įvyks ir ilgai laukta pasaulinė trilerio premjera. Ji neaplenks ir Lietuvos žiūrovų. „Palaidotas gyvas“ – kino teatruose nuo šiandien.


Šiame straipsnyje: Palaidotas gyvas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių