Kino kūrėjas J.L.Godardas gaus „Oskarą“ už viso gyvenimo pasiekimus

Vienam iš prancūzų "naujosios bangos" kino tėvų Jeanui Lucui Godardui bus įteiktas "Oskaras" už viso gyvenimo pasiekimus, trečiadienį paskelbė JAV Kino meno ir mokslo akademija.

79 metų režisierius, sukūręs filmą "Iki paskutinio atodūsio" ir "Pamišėlis Pjero", bus pagerbtas kartu su aktoriumi Eli Wallachu ir kino istoriku Kevinu Brownlow.

"Godardas 50 metų kūrė scenarijus ir režisavo iššaukiančius, kai kada kontroversiškus filmus, dėl kurių jis pagarsėjo kaip vienas iš originaliausių modernistų per kino istoriją", - sakoma Akademijos pranešime.

J.L.Godardas kartu su Francois Truffaut paklojo pamatą Europos "naujosios bangos" judėjimui, kuriam atstovavę jauni kino kūrėjai praeito amžiaus 6-ame ir 7-ame dešimtmetyje sulaužė daug konservatyvių tradicijų.

Akademija, kuri kasmet teikia prestižines "Oskarų" statulėles, trečiadienį dar nežinojo, ar J.L.Godardas atvyks į Los Andželą priimti apdovanojimo.

Šveicarijoje gimęs režisierius vengia viešų renginių, o šiemet taip pat atsisakė dalyvauti Kanų kino festivalyje, kuriame buvo parodyta jo kino juosta "Filmas apie socializmą".

"Oskarai" už viso gyvenimo pasiekimus bus teikiami Holivude lapkričio 13 dieną, per antrąją Gubernatoriaus apdovanojimų ceremoniją.

Kino meno ir mokslo akademija nuo pernai nusprendė teikti garbės "Oskarus" ne per pagrindinę šių apdovanojimų ceremoniją, o per specialų televizijos netransliuojamą renginį Holivudo kino teatro "Kodak" didžiojoje pokylių salėje.

Per šią ceremoniją taip pat bus teikiamas Irvingo G.Thalbergo atminimo apdovanojimas prodiuseriams už viso gyvenimo pasiekimus.

Šiemet ši garbė teks Francis'ui Fordui Coppolai, kuris per savo ilgametę karjerą už filmą "Patonas" ir filmo "Krikštatėvis" pirmąją ir antrąją dalis jau yra pelnęs penkis "Oskarus".


Šiame straipsnyje: OskaraskinasGodardas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių