Kino aktorių gildijos apdovanojimas - „Negarbingiems šunsnukiams“

Quentino Tarantino filmas "Negarbingi šunsnukiai" ("Inglourious Basterds") šeštadienį laimėjo svarbų apdovanojimą - pagrindinį Kino aktorių gildijos (SAG) prizą.

Geriausiais 2009-ųjų aktoriais kolegos pripažino Jeffą Bridgesą ir Sandrą Bullock, kurie dabar laikomi pagrindiniais pretendentais į "Oskarų" šlovę kovo mėnesį.

"Negarbingi šunsnukiai" - smurto ir juodojo humoro persunkta keršto fantazija - gavo SAG apdovanojimą už geriausią aktorių komandą, kurioje dirbo įvairių šalių žvaigždės, tarp jų - amerikietis Bradas Pittas, vokietė Diane Kruger ir austras Christophas Waltzas. Pastarasis taip pat pelnė geriausio antrojo plano aktoriaus SAG apdovanojimą.

Šis Q.Tarantino filmas jau anksčiau pelnė virtinę kino kritikų apdovanojimų, bet nė vienas jų nebuvo toks prestižinis kaip šis apdovanojimas, kurį skyrė 120 tūkst. SAG narių.

SAG apdovanojimai paprastai yra laikomi svarbiu sėkmės per "Oskarų" įteikimo ceremoniją ženklu.

Tačiau į SAG apdovanojimus nepretendavo juosta "Įsikūnijimas" (Avatar), kuri laimėjo "Auksinį gaublį" ir visame pasaulyje jau uždirbo daugiau kaip 1,6 mlrd. dolerių. SAG nariai yra linkę apdovanoti aktorinius talentus, o ne nuotykines veiksmo juostas.

S.Bullock, kuri anksčiau labiausiai garsėjo romantinėmis komedijomis, naujame savo filme "Nematoma pusė" ("The Blind Side") vaidina pasiturinčią baltąją, kuri į savo namus pasiima paniekintą juodaodį mokyklos futbolininką.

"Pažvelgęs į mano karjerą, niekas to nebūtų prognozavęs", - žurnalistams sakė aktorė, turėdama omenyje tuos apdovanojimus, kuriuos jau pelnė už savo vaidmenį.

"Man pasisekė, kad norėjau pagerinti savo darbą ir kad man buvo suteikta galimybė", - sakė ji ir pridūrė, kad jau išmoko sakyti "Ne" pusėtiniems vaidmenims.

Ovacijos atsistojus

J.Bridgeso prasigėrusio kantri dainininko vaidmuo filme "Crazy Heart" pelnė jam garbingiausią jo karjeros, prasidėjusios dar kūdikystėje, apdovanojimą.

60-mečiam J.Bridgesui, kuris drauge su tėvu Lloydu Bridgesu ir broliu Beau priklauso aktorių dinastijai, šeštadienį auditorija plojo atsistojusi.

"Man labai patinka būti aktoriumi, apsimesti, kad esu kitų žmonių kailyje", - sakė jis ir pridūrė, kad SAG vakarienėje dalyvavusios žvaigždės yra "nelyginant didelė šeima".

"Negarbingi šunsnukiai" įveikė dramą "Brangioji" (Precious) pagal Sapphire romaną "Spaudimas" (Push), be to, be nieko liko kritikų pripažintas nepriklausomas filmas apie Irako karą "Išminuotojų būrys" (The Hurt Locker), britų filmas "Auklėjimas" (An Education) ir žvaigždėmis žibantis miuziklas "Devyni" (Nine).

Ch.Waltzas savo pirmąjį SAG geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimą atsiėmė už manipuliuoti įgudusio nacių karininko vaidmenį "Negarbinguose šunsnukiuose". Geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimas atiteko komedinių vaidmenų atlikėjai Mo'Nique (Monik), kuri "Brangiojoje" suvaidino "rimtą" vaidmenį - dukrą išnaudojančią motiną.

Ir Ch.Waltzas, ir Mo'Nique praėjusį savaitgalį gavo po "Auksinį gaublį".
"Neturiu sėkmę nešančio žavesio. Esu 100-u proc. neprietaringas ir nieko nevertinu kaip savaime suprantamo dalyko", - paklaustas apie galimybes laimėti "Oskarą" žurnalistams sakė Ch.Waltzas.

SAG taip pat teikia televizijos kategorijų apdovanojimus, ir antrus metus iš eilės už geriausią televizijos aktorių komandą buvo apdovanotas stilingasis AMC serialas "Pamišėliai" (Mad Men). Apdovanojimas už geriausią televizijos komedijos aktorių komandą atiteko pirmąjį sezoną rodomam "Fox" muzikiniam serialui "Glee".

Tina Fey ir Alecas Baldwinas pratęsė ilgą savo tradiciją gauti geriausių komedijos aktorių apdovanojimus už NBC serialą "Roko 30" (30 Rock).

Buvusi "Ligoninės priimamojo" (ER) žvaigždė Julianna Margulies už darbą CBS seriale "Geroji žmona" (The Good Wife) laimėjo geriausios televizijos dramos aktorės apdovanojimą, o šios kategorijos vyrų grupėje laimėjo Michaelas C.Hallas, vaidinantis žudiką maniaką "Showtime" seriale "Deksteris" (Dexter).


Šiame straipsnyje: Tarantinonegarbingi šunsnukiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių