Kinijos neįgaliųjų meno trupė lietuvaičiams ruošia malonią staigmeną

Į Lietuvą gegužės mėnesio pradžioje atvykstanti Kinijos neįgaliųjų meno trupė lietuvaičiams atskleis, kad žmogaus galimybės - tai ne fizinė jėga, o vidinė stiprybė ir tikslo nuoširdumas.

Trupės atliekamą „My Dream“ programą  sudaro net 19 skirtingų numerių. Pasirodyme persipina šiuolaikiniai ir rytų menai.  Šokio mylėtojai mėgausis Romeo ir Džiuljetos meilės istorija, baletu, Lotynų Amerikos ritmais. Garsusis šios trupės šokis „Thousand-hand Bodhisattva“ demonstruoja absoliučią jo atlikėjų judesio, plastikos bei vidinio pasaulio harmoniją.

Iš penkių „My dream“ atliekamų dainų, viena taps neįtikėtina staigmena lietuvaičiams.

20  šokėjų,  apsirengę aukso spalvos  kostiumais,  sinchroniškais rankų judesiais kuria budos paveikslą. Atlikėjai negirdi, tačiau tai jiems netrukdo atlikti šį numerį tobulai.

Tai Lihua,  dėl ligos praradusi klausą dar dviejų,  tapo profesionalia tituluota šokėja.  Huang Yangguang,  netekęs rankų, ne tik vaidina. „Aš viską darau kojomis - piešiu, rašau, valausi dantis ir net skalbiu“ – šypsodamasis pasakoja menininkas.

Šokio ir muzikos kalba atlikėjai pasakoja savo gyvenimo istorijas.  Kinijos neįgaliųjų meno trupė parodo, jog siekdamas grožio ir meilės žmogus gali įveikti pačius sudėtingiausius fizinius ir psichologinius barjerus.

Žiūrovus stebins ir tradicinė Pekino opera, kur tobulai suderinta muzika, mimikos, šokiai ir akrobatika.

„My Dream“ pasirodyme žiūrovai susipažins  ir su tradiciniais kinų instrumentais, išgirs džiazo kvartetą, įkvėpiančią muziką, kuriamą aklųjų muzikantų saksofonu, pianinu, fleita.

„Stebėdamas „My dream“ pasirodymą pasijutau tarsi kitame pasaulyje“, - įspūdžiais dalinasi Norvegijos Nobelio komiteto pirmininkas Ole Danbolt Mjos.

„My Dream“  primena, kaip dažnai žmonės neįvertina savo galimybių, atsisako svajonių, norų.  Tik gyvai stebint „My Dream“ galima suvokti, kaip trupė keičia žmogaus galimybių ribų suvokimą, įkvėpia.

Jau 77 šalyse pasirodžiusi trupė yra tituluota UNESCO  kaip „Artistai už taiką“,  ir pripažinta žmogaus galimybių ambasadoriais.  2004 metais Kinijos neįgaliųjų meno trupė pasirodė Atėnų parolimpinių žaidynių uždaryme,  o  2008 metais buvo sukurta speciali  „ My Dream“ programa Pekino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai, kurią stebėjo net 4 milijardai žmonių.

Užbaigdama  savo programą pasaulyje gerai žinoma daina „ We are the world“  Kinijos neįgaliųjų meno  trupė  dar kartą primena apie savo nuoširdų tikslą - kurti aukščiausio lygio estetinius reginius ir  griauti socialinius ir kultūrinius barjerus, įkvėpti.


Šiame straipsnyje: Kinijos meno trupėMy Dream

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių