„Kinas ant laiptų“ buria bendruomenę

Naujojoje Zelandijoje pristatytos architektūrinės instaliacijos „Kinas ant laiptų“ tikslas – burti vis labiau besiskaidančią miestiečių bendruomenę.

Kaip praneša architektūros naujienų portalas archdaily.com, studija OH.NO.SUMO instaliaciją įrengė labai judrioje, tarp dviejų universitetų esančioje Aucklando (N. Zelandija) miesto dalyje.

Pranešama, kad „Kinas ant laiptų“ įrengtas teritorijoje, kurioje gyventojams dažnai tenka susidurti su – architektų žodžiais – nepatogiu laukimu, t. y. laukti autobusų, universiteto paskaitų arba kol baigsis skalbimas savitarnos skalbykloje. Architektai pastebėjo, kad belūkuriuodami miestiečiai dažniausiai individualiai mėgaudavosi mobiliųjų telefonų teikiamomis pramogomis. O tai, savo ruožtu, skatina dar didesnę miestiečių bendruomenės skaidymąsi.

„Kine ant laiptų“ daugiausiai demonstruojami trumpametražiai, dažnai nemokamai ir internete platinami filmai – būtent tokius filmus N. Zelandijos gyventojai dažnai savo mobiliajame telefone peržiūrėdavo vieni.

Filmų repertuaras sudarytas atsižvelgiant į atitinkamas socialinės merijos vartotojų rekomendacijas.

Kaip teigia architektai, instaliacijos tikslas – pasiūlyti gyventojams tokiomis linksmomis akimirkomis mėgautis ne individualiai, o bendruomenėje. Be to, projektu siūloma keisti ir architekto vaidmenį visuomenėje – būti viešosios erdvės provokatoriumi bei viešųjų erdvių kūrėju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių