Ketinama uždrausti „blogus gatvės muzikantus“

Didžiosios Britanijos Ričmondo miesto taryba ketina uždrausti gatvės muzikantams, prastai valdantiems savo instrumentus, groti miesto gatvėse, skelbia šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.

Kalbama apie grupę muzikantų, kurie kiekvienais metais atvažiuoja į miestą ir aštuonias valandas akordeonu groja dainą „When the Saints Go Marching In“.

Ričmondas yra nedidelis miestas, kuriame veikia daug parduotuvių. Būtent dėl parduotuvių savininkų ir pirkėjų, kuriems atsibodo klausytis tos pačios melodijos, skundų Ričmondo miesto taryba nuspendė ieškoti teisinių priemonių nebeleisti groti gatvėse.

Dažniausias žmonių skundas yra toks: „Jie groja tą pačią dainą ir tai daro nemokšiškai.“ Ričmondiečiai dainos „When the Saints Go Marching In“ klausosi jau antrus metus iš eilės. Kaip vieną iš galimybių atsikratyti atsibodusių muzikantų miesto taryba svarsto prilyginti juos išmaldos prašantiems valkatoms, kuriuos miesto policija gali išvaryti. Be to, siūloma muzikantams išduoti specialius leidimus gatvės koncertams. Tokia praktika yra, pavyzdžiui, Niujorke.

Tiesa, anot vieno Ričmondo miesto tarybos nario, dar viena problema yra ta, kad sunku apibrėžti, kas yra blogas dainininkas. „Jei mes neturime nieko prieš gerus muzikantus, o blogų norime atsikratyti, kaip apibrėšime, koks yra geras ir blogas muzikantas“, – sakė jis.


Šiame straipsnyje: muzikantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių