Kęstučio Vaiginio džiazo kvarteto koncertai Lenkijoje

Lietuvos kultūros centre prie LR Ambasados Varšuvoje koncertavo Kęstučio Vaiginio džiazo kvartetas: Kęstutis Vaiginis (saksofonai), Peedu Kass (kontrabosas), Kaspars Kurdeko (mušamieji), Dimitrij Golovanov (fortepijonas).

Kęstutis Vaiginis – tai vienas kūrybingiausių lietuvių džiazo muzikos atlikėjų ir kompozitorių, laimėjęs daugybę profesinių konkursų, gavęs tarp kitų ir Birštono džiazo festivalio apdovanojimą už indėlį į Lietuvos džiazą. Jaunosios kartos džiazmenas, grojantis drauge ir su lietuviais, ir su užsienio atlikėjais, su savo vienmečiais ir su patyrusiais džiazo meistrais, jau yra gerai žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

Gausiai po vasaros atostogų į Lietuvos kultūros centrą Varšuvoje susirinkusiai publikai Kęstučio Vaiginio džiazo kvartetas atliko ir džiazo standartus, ir originalias kompozicijas (tarp kitų Kęstučio Vaiginio „Cloudy“, „Seasons of the sea“). Kęstučio Vaiginio džiazo kvarteto koncerto klausę džiazo mėgėjai buvo sužavėti kvarteto profesionalu, humoro jausmu, mokėjimu bendrauti su klausytojais, laisva džiazo dvasia. Koncerte apsilankę džiazo muzikos specialistai (Lenkijos radijo žurnalistai bei džiazo festivalių organizatoriai) taip pat negailėjo pagyros žodžių Kęstučio Vaiginio džiazo kvartetui, vadino kvartetą Lenkijoje gerai žinomo Lietuvos džiazo tradicijų tęsėju bei pakvietė trijų Baltijos šalių džiazmenų kvartetą atvykti koncertuoti į Lenkiją ir kitais metais.

Šiais metais Kęstučio Vaiginio džiazo kvartetas buvo pakviestas atstovauti Lietuvą ir svarbiausio Lenkijoje politikos ir ekonomikos renginio – Krynicos ekonomikos forumo, vadinamo Lenkijos Davosu, kultūros programoje (koncertai, parodos, susitikimai su rašytojais, filmų peržiūros ir pan.). Krynicoje vykstančiame forume šiais metais diskutuota taip pat ir aktualiausiomis kultūros politikos, autorinių teisių, kultūros finansavimo temomis.

Krynicoje koncertavęs Kęstučio Vaiginio džiazo kvartetas taip pat sulaukė didžiulio forumo svečių (žymiausių politikos, ekonomikos, kultūros pasaulio atstovų) iš visų Europos šalių dėmesio bei užmezgė kontaktus su kultūros programoje dalyvavusiais kitų šalių menininkais.


Šiame straipsnyje: Varšuvakultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių