Kennethas Branaghamas – „Oskarų“ nominacijų rekordininkas

Aktorius Kennethas Branaghamas šiemet pretenduojantis gauti „Oskarą“ „Geriausio antro plano aktoriaus“ kategorijoje tapo pirmuoju asmeniu „Oskarų“ apdovanojimų istorijoje, kuris per savo karjerą buvo nominuotas net penkiose skirtingose šių apdovanojimų kategorijose.

K. Branaghamas yra ne tik aktorius, bet ir kino režisierius bei scenaristas, todėl jo vardas puikuojasi kone visose įmanomose kino srities nominacijose. Pirmoji „Oskaro“ nominacija aktoriui buvo skirta 1989 metais „Geriausio aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį filme „Henris V“. Jis buvo ne tik pagrindinis šios juostos aktorius, bet ir režisierius, tad jam tais metais atiteko ir „Geriausio režisieriaus“ nominacija.
1992 metais jis buvo nominuotas „Geriausio trumpametražio filmo“ apdovanojimui, o 1996 metais – „Geriausio adaptuoto scenarijaus“ kategorijoje.

Nors iki šiol K. Branaghamui dar nepavyko laimėti nė vienos nominacijos, jis jau įėjo į „Oskarų“ istoriją, kaip pirmasis asmuo, nominuotas net penkiose skirtingose apdovanojimų nominacijose. Be to, galbūt būtent šiemet jam pagaliau pavyks pelnyti ne tik nominaciją, bet ir realų apdovanojimą, nes jis ir vėl buvo nominuotas šiam prestižiniam JAV kino apdovanojimui.

Šįkart britas buvo nominuotas „Geriausio antro plano aktoriaus“ kategorijoje už vaidmenį filme „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“, kur įkūnija garsų kino režisierių ir aktorių Laurence’ą Olivierį.  

K. Branaghamas pasakoja, kad rengdamasis garsaus režisieriaus vaidmeniui ir nežinodamas, kaip kuo įtaigiau suvaidinti 60 metų vyrą, parašė laišką pačiam L. Olivieriui. Jo džiaugsmui kino kūrėjas netrukus atsakė. K. Branaghamas džiaugiasi ne tik todėl, kad atsakymas jam suteikė pasitikėjimo savo jėgomis, bet ir todėl, kad jis nuo 20 metų yra didelis L. Olivierio talento gerbėjas.

„7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ – tai atviras, jaudinantis ir stulbinantis žvilgsnis į kino legendos Marilyn Monroe gyvenimą. Filmas šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose.

Iškilminga „Oskarų“ ceremonija, per kurią bus paskelbti laureatai, įvyks vasario 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių