Kennethas Branaghamas įkūnijo savo idealą

Kennethą Branaghamą filme „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ įkūnijantį garsų kino režisierių ir aktorių Laurence'ą Olivier, rengiantis šiam vaidmeniui įkvėpė pats kino legenda.

K. Branaghamas pasakoja, kad rengdamasis garsaus režisieriaus vaidmeniui ir nežinodamas, kaip kuo įtaigiau suvaidinti 60 metų vyrą jis parašė laišką pačiam L. Olivier. Jo džiaugsmui kino kūrėjas netrukus atsakė. K. Branaghamas džiaugiasi ne tik todėl, kad atsakymas jam suteikė pasitikėjimo savo jėgomis, bet ir todėl, kad jis nuo 20 metų yra didelis L. Olivier talento gerbėjas.

„Vaidinau personažą, kuriam yra per 60 metų. Neturėjau jokio supratimo, kaip turi elgtis tokio amžius vyras. Jaučiausi tarsi klaidžiodamas audroje – nė nenumanydamas, kuriuo keliu man eiti, – pasakoja K. Branaghamas. – Todėl ryžausi kreiptis į patį L. Olivier. Parašiau jam laišką ir paprašiau, kad jis man pasakytų   nors vieną jam itin svarbų dalyką, įkvėpusį jį didiems darbams. Tačiau Olivier atsisakė man tai nurodyti ir tik patarė „dirbti mėgaujantis ir tikėtis geriausio.“

K. Branaghamas užsirašė šiuos žodžius ant veidrodžio persirengimo kambaryje ir kartojo juos kiekvieną sykį užklupus abejonėms savimi. Pasak aktoriaus, šie žodžiai jį laba padrąsino ir nuramino.

Už šį vaidmenį K. Branaghamas šiemet yra nominuotas  „Oskaro“ apdovanojimui Geriausio antraplanio aktoriaus kategorijoje.

„7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ – tai atviras, jaudinantis ir stulbinantis žvilgsnis į M. Monroe gyvenimą. Visuomet linksma ir flirtuojanti, neieškanti žodžio kišenėje, mylima visų – žiūrovų ir režisierių, geidžiamiausia Holivudo žvaigždė, nenužengianti nuo raudono premjerų kilimo. Tokią ją matė ir prisimena visas pasaulis. “7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ kviečia susipažinti su Marilyn be storo grimo sluoksnio ir Holivudo blizgesio – tokia, kokia buvo iš tiesų – charizmatiška ir įspūdinga, bet čia pat ir trapia it porcelianas.

Filmas šiuo metu rodomas Lietuvos kino teatruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių