K.Brazauskienė: prie Raudonosios jūros vykome kaip kavalierius su pana

Gyvenimo paradoksai: rimtai vertinama politikė, kuri net nebando ištrūkti iš partijos lyderio šešėlio, nes sako, kad tokioms ambicijoms dar per jauna. Ir tik dabar savarankišką politikės kelią nusprendusi pasirinkti, nors būtent ji, kaip pati sako, ankstyvaisiais nepriklausomybę atgavusios Lietuvos metais įkalbėjo Algirdą Brazauską nusileisti ir tapti ministrės pirmininkės Kazimiros Prunskienės pavaduotoju.

Šį trečiadienio vakarą 19.55 val. LNK „Diagnozės: Seimas“ studijoje politinė Viktoro Uspaskicho sutuoktinė Loreta Graužinienė ir Prezidento Algirdo Brazausko gyvenimo moteris Kristina Brazauskienė susigrums toli gražu ne tik politiškai racionalioje idėjų dvikoje.

„Prie Raudonosios jūros mes vykome ne kaip meilužiai, o kaip kavalierius ir pana“,- atvirai pareiškė Prezidento našlė ir prisipažino, kad politiniais klausimais su Algirdu Brazausku ji kalbėdavusi dar iki jiems tampant teisėtais vyru ir žmona.

„Kartais tariuosi ir su vyru“,- neslėpė Loreta Graužinienė, atsakydama į laidos vedėjos Rasos Tapinienės klausimą, ar visus sprendimus ji priima pasitardama su partijos vadovu.

Seimo audito komitetui vadovaujanti politikė šiek tiek sutriko paprašyta padeklamuoti savos kūrybos eiles. Poezija- neafišuojamas Loretos Graužinienės pomėgis. Ir nors prisipažino, kad kuria eiles apie meilę, užuot deklamavusi moteris mieliau ėmė dėstyti, kaip reikia taupyti mokesčių mokėtojų pinigus: „Valstybės pinigus reikia leisti kaip savus“,- nesudvejojusi pareiškė ponia Graužinienė.

Kristina Brazauskienė eilėraščių nerašo, tačiau žada, kad, atėjusi į Seimą, ji pirmiausia pultų mažinti mokesčius būtiniausiems produktams, nes Lietuvoje daug skurstančiųjų. Tiesa, tai, kad oficiali skurdo riba yra 691 litas, teko pasufleruoti laidos vedėjai. „Manau, kad žmogus mažiausiai turėtų gauti 1000 litų“,- suskaičiavo ir sovietmečiu, ir dabar pasiturinčiai gyvenanti Kristina Brazauskienė.

Ar iš tiesų šios moterys tokios skirtingos? Ar Lietuvos politikai vyrai nepramiegojo moterų sukilimo?

„Tu turi būti pavaduotoju, kad išliktum politikoje. Tai, kad jis tapo Prunskienės pavaduotoju, yra mano nuopelnas“,- apie velionio vyro sprendimų užkulisius kalbėjo Kristina Brazauskienė.

Tuo tarpu Loreta Graužinienė prisipažino, jog jai svarbiausia, kad būtų įgyvendintos jos idėjos, o į klausimą, kodėl ji nenori išeiti iš vadovo šešėlio, nė kiek nesutrikusi atsakė: „O moterims to ne visada reikia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Tai bent "kavalierius su pana" Pjuvenos iš užpakalių byra... Na nebent dėl senatvės neįgalumo kai seksas jau nereikalingas tai toks jau "kavalieriaus ir panos" statusas ir paskelbiamas. Ir dar tokia ponia į seimą nori... Klaiku.

Y

Y portretas
Tas kavalierius su pana vyko prie Raudonosios jūros dar tada, kai kavalierius dar buvo neišsiskyręs su savo teisėta žmona Julija.

Tvyra

Tvyra portretas
Tai ar p. Brazauskienė pasiryžusi iš savo resursų pridėti skurstantiems tą skirtumą tarp 1000 ir 691 Lt. Būt labai įdomu prieš balsuojant gauti iš kandidatės tą receptą, kaip papildyti varguolių pinigines.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių