Kauno valstybinis dramos teatras svečiuosis Palangoje

Pirmadienį ir antradienį Kauno valstybinis dramos teatras artėjančio naujo kūrybinio sezono darbų pradžią pažymės gastrolėmis Palangoje su jau žiūrovų pamėgtu Raimundo Banionio režisuotu spektakliu „Priežastys ir pasekmės“ pagal XIX a. prancūzų dramaturgijos meistro Eugene Scribe komediją „Stiklinė vandens“.

Vasara – atokvėpio ir nerūpestingumo metas, o jos paskutinysis mėnuo bene labiausiai įtraukia į saldžių malonumų rutiną. Tiesa, rugpjūtį teatras po beveik du mėnesius trukusių atostogų palengva grįžta prie įprastų darbų. O vienas maloniausiųjų – susitikimas su jau išsiilgtais žiūrovais. Šilčiausiu metų laiku tam nėra geresnės vietos nei Palanga – miestas, kuriame nebelieka vietos įprastiems rūpesčiams bei skubėjimui. Tad kodėl gi čia neatradus laiko taip išsiilgtam tradiciniam teatrališkumui?

„Priežastys ir pasekmės“ – jau du šimtmečius pasaulinėse teatro scenose gyvuojanti komedija savo aktualumu neabejotinai yra neišsemiama: visais laikais didžiosios politikos virtuvė buvo apipinta legendomis apie valdovų žmogiškąsias aistras, o tikrąsias politinių įvykių priežastis buvo galima tik spėlioti. Tad ir čia, už ištaigingo Anglijos monarchijos fasado, intrigų labirintuose klaidžiojančios aikštingos damos, karą žaidžiantys nuobodulio apimti lordai ir... atsitiktinai, visai netyčia sprendžiamas valstybės likimas. Bolingbrokas, centrinė spektaklio figūra, tampa premjeru, nes moka šokti sarabandą, o praranda savo postą, nes peršąla. Negana to, visa Anglijos užsienio politika pakeičiama dėl... netyčia ant karalienės Anos suknelės išpiltos stiklinės vandens. Spektaklyje atskleidžiama, kaip iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi įvykiai gali baigtis visam pasauliui įsimintinais, net katastrofiškais padariniais.

Rugpjūčio 13 d. maždaug 13 val. Palangoje, nuo Basanavičiaus ir Vytauto gatvių sankryžos iškilmingai pajudės rafinuota spektaklio „Priežastys ir pasekmės“ personažų eisena. Kaip ir priklauso karališkų rūmų atstovams, jie riedės žirgais pakinkyta balta karieta, apsirėdę prabangiais apdarais ir skleis puikią teatrališką nuotaiką.

Ryškių charakterių ir intriguojančių situacijų kupinos istorinės komedijos „Priežastys ir pasekmės“ aktoriai kvies palangiškius bei kurorto poilsiautojus rugpjūčio 13 ir 14 d. 20 val. Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13) šmaikščiai palydėti vėsius vasaros vakarus.

Dviejų veiksmų istorinėje komedijoje vaidina aktoriai Daiva Stubraitė, Dainius Svobonas, Gabrielė Aničaitė, Aleksandras Kleinas, Inga Mikutavičiūtė, Henrikas Savickis, Liucija Rukšnaitytė, Lili Stepankaitė, Arūnas Stanionis ir Rimantas Štaras.

Bilietus į spektaklį galima įsigyti Palangos senojoje gimnazijoje (Jūratės g. 13) rugpjūčio 11, 12, 13, 14 dienomis 11–14 val. ir 16–20 val.  Taip pat „Tiketoje“.            

Bilietai – po 25 Lt (su spektaklio skrajute – 20 proc. nuolaida), senjorams – po 15 Lt. Perkant tris bilietus, ketvirtas dovanojamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių