Kauno teatrams trūksta novatoriškumo

Savaitgalį Kaune startavusį naują teatro festivalį "Fortūnos dienos ir naktys" viena jo sumanytojų vadina tik gležnais daigeliais. Rengiant pirmąjį festivalį daugiausiai dėmesio skirta kiekybei - tris savaites truksiančiame renginyje Kauno teatrai pristato visas 2009 m. premjeras.

"Ateityje taip neturėtų būti. Reikia orientuotis į kokybę, festivalyje pristatyti geriausias premjeras. Jei ateityje į šį renginį ketiname kviesti spektaklių pirklius - užsienio teatrų festivalių atstovus, turime žinoti, kad jie Kaune tris savaites nesėdės", - sakė viena festivalio sumanytojų, Kauno šokio teatro "Aura" vadovė Birutė Letukaitė (Evaldo Butkevičiaus nuotr.). Tiesa, ji pripažino, kad užsienio vertintojams kauniečiai turi pristatyti europietiško lygio kūrybą: "Kol kas - atsiprašau - šiuolaikinių teatro sprendimų, novatoriškumo miesto teatrų pastatymuose nematau".

Anot vienos iš festivalio organizatorių, ir kaunietiškus teatro apdovanojimus - "Fortūnas" - skiriančiai komisijai teatrai pristato ne visas, o tik jų manymu labiausiai vykusias premjeras. To paties principo turėtų laikytis ir festivalyje.


Šiame straipsnyje: SantakaLetukaitėteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių