Iš Kauno - SPORT1 tiesioginių transliacijų maratonas

SPORT1 pasirengė ilgiausiam tiesioginių transliacijų maratonui televizijos istorijoje.

Į Kauną, kur sausio 21-22 dienomis, vyks VTB Vieningosios krepšinio lygos finalinio ketverto varžybos išsiųstos beveik visos televizijos pajėgos – trys komentatoriai, dešimt operatorių, kilnojamoji televizijos stotis, režisieriai ir žurnalistai.

„Pateiksime daugybę naujovių, kai kurias jų įgyvendinsime pirmą kartą Lietuvoje. - žada SPORT1 programų vadovė Viktorija Butkutė. – Rungtynes transliuosime ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos, Ukrainos žiūrovams. Tokio lygio tarptautiniame renginyje dirbame pirmą kartą. Mūsų partneriai kėlė vienintelį tikslą – transliacijų kokybė turi atitikti pačius aukščiausius standartus.“

SPORT1 žiūrovų sausio 21-22 dienomis laukia beveik 12 valandų tiesioginių transliacijų maratonas. „Konsultavomės su didžiųjų Rusijos ir kitų šalių sporto televizijomis. Perimtą patirtį pirmą kartą pritaikėme Lietuvoje, - sakė V.Butkutė. – Sporto halėje įrengėme televizijos studiją, pagaminome naujas ekrano užsklandas ir dekoracijas.“

Iki pusfinalio ir finalinių kovų, kuriose kausis  Kauno „Žalgiris“ ir trys Rusijos krepšinio milžinai: Maskvos CSKA, Maskvos srities „Khimki“ ir Kazanės „Uniks“, ketinama parodyti spaudos konferencijas, reportažus iš oro uosto bei viešbučių, kuriuose gyvens krepšininkai, komandų treniruotes. Daugelis transliacijų bus tiesioginės.

Halėje dirbs trys žurnalistų komandos. Tiesiogiai transliuosime ne tik rungtynes, ekspertų komentarus, bet ir karštus pokalbius iš krepšininkų persirengimo kambarių, spaudos konferencijas, išskirtinius krepšinio legendų interviu.

„Užsukti į specialiai įrengtą studiją sutiko krepšinio legendos – Arvydas Sabonis, Vladimiras Tkačenka, Aleksandras Volkovas ir kiti legendiniai krepšininkai. – Tiesioginių transliacijų metu parodysime ir iki šiol niekur nedemonstruotą istorinę medžiagą iš legendinių „CSKA“ ir „Žalgirio“ kovų“, - kalbėjo krepšinio komentatorius Saulius Nalivaika.

Tiesioginio eterio maratoną papildys apdovanojimų ceremonijos. Transliacijos pabaigoje ketinama parengti reportažą iš VIP zonos, kurioje susirinks garbingi svečiai. 

Dvi dienas trunkanti įspūdinga krepšinio šventė jau šį ketvirtadienį ir penktadienį tiesiogiai per SPORT1.

Pirmoji tiesioginė laida „Kelias į finalą“ iš Kauno sporto halės – jau šį vakarą, iš karto po devintos valandos informacinės laidos „Sportas Šiandien“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių