Kauno skersgatviai ir Ąžuolynas – jauno mediko akimis

VDU Menų galerijos 101 „Menų virtuvėje“ šiandien atidaroma jaunosios kartos fotografo Ryčio Gervicko fotografijos darbų paroda „26 žvilgsniai“.

Ekspoziciją sudaro du fotografijų ciklai: „Kauno Ąžuolyne“ (2009-2011) ir  „Skersgatviai“(2010). Cikle „Kauno Ąžuolyne“ R. Gervickas pateikia visai kitokį, asmenišką požiūrį į Ąžuolyno parką. Užfiksuodamas medžių ir šviesos žaismą, kuriame gausu mistikos ir paslapties vaizdinių, jaunasis fotografas kuria fotografinį užburto miško naratyvą.

Tuo tarpu darbų serijoje „Skersgatviai“, pasižyminčioje skirtinga stilistine ir estetine raiška, matomos iš atsitiktinių urbanistinių/buitinės aplinkos objektų savaime susiformavusios kompozicijos, tarpusavyje į vientisą vaizdų ir šešėlių audinį supinančios skersgatvius ir juose esančius puikiai atpažįstamus elementus.

1982 m. Kaune gimęs R.Gervickas nėra profesionalus menininkas. 2004 m. jis baigė Kauno medicinos universitetą, visuomenės sveikatos fakultetą.  Fotografine kūryba užsiima jau dešimtmetį. R.Gervicko darbai yra publikuoti žurnaluose „F-stop“, „Blurmagazine“, taip pat Amerikoje leidžiamame „Descry magazine“.

Parodos atidarymas - 18 val. R.Gervicko darbai „Menų virtuvėje" bus eksponuojami iki balandžio 25 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių