Kauno muzikinis teatras uostamiestyje parodys Eltono Johno miuziklą

Gastrolių į Klaipėdą susiruošė Kauno valstybinis muzikinis teatras, gegužės pradžioje uostamiestyje parodysiantis ypatingą savo spektaklį.

Baltijos šalyse pastatė pirmąsyk

Gegužės 9-ąją Žvejų rūmų didžiosios salės scena nedaug kuo skirsis nuo įprastos muzikinio teatro scenos. Pasirodo, joje esama orkestro duobės, kuri daugybę metų nenaudojama, o šiuosyk tiesiog būtina. Ją Žvejų rūmai atvers specialiai Kauno muzikinio teatro orkestrui, gyvai akompanuosiančiam Eltono Johno miuziklui „Aida“.

Dviejų dalių E.Johno miuziklą „Aida“ pagal Lindos Wollverton, Roberto Fallso bei Davido Henry’o Hwango scenarijų ir Timo Rice’o eiles pernai pavasarį Kauno muzikiniame teatre pastatė režisierius Vytenis Pauliukaitis, dirigentas Jonas Janulevičius, scenografas Adomas Jacovskis, kostiumų dailininkė Aleksandra Jacovskytė, choreografas Arikas Krupas bei chormeisteriai Ramūnas Tilvikas ir Rasa Vaitkevičiūtė.

Daugiau nei 18-os šalių sceną užkariavęs dviejų serų E.Johno ir T.Rice’o miuziklas „Aida“ Kauno muzikiniame teatre buvo pastatytas pirmą kartą Baltijos šalyse. Jo premjera 2011-ųjų kovo 25-ąją sutapo su kerinčių baladžių karaliaus E.Johno gimtadieniu. Bilietai į miuziklo premjerinius spektaklius buvo išpirkti akimirksniu. Anot statytojų, tai liudija, kad žiūrovai žino, ką renkasi, nes būtent E.Johno muzika ir lemia „Aidos“ miuziklo populiarumą daugelyje užsienio teatrų. Įvairius muzikos fragmentus, kaip atskirus muzikinius numerius, įvairiuose didžiausiuose pasaulio šou dažnai atlieka populiariausios žvaigždės – pats E.Johnas, Tina Turner, Beyonce Knowles, Christina Aquilera, Janet Jackson ir kit.

Subūrė stiprią atlikėjų komandą

Lietuviškajam miuziklo pastatymui buvo suburta stipri atlikėjų komanda, nes miuziklas tapo išbandymu Kauno muzikinio teatro dainininkams – čia reikėjo visai kitokios balso technikos. Aukštos vokalo meistrystės reikalaujančią pagrindinės herojės Aidos partiją miuzikle dainuoja Ieva Vaznelytė ir Viktorija Streiča, jas teatro žiūrovai pamėgo dar miuzikle „Kabaretas“. Abi Aidos – gerokai skirtingos tiek aktorine vaidmens linija, tiek muzikinės partijos pateikimu.

Skirtingi ir Radameso vaidmens interpretatoriai. Be puikiai Lietuvos publikai žinomo operos solisto Mindaugo Zimkaus, šią partiją dainuoja ir Kauno muzikinio teatro svečias, populiarus roko dainininkas Jeronimas Milius, kuris buvo pakviestas atsižvelgus į vokalinės partijos keliamus reikalavimus. Įdomu, kad tai buvo pirmasis šio dainininko susidūrimas su profesionalaus teatro scena.

Nuo pat premjeros Egipto faraono dukters princesės Amneris partiją dainuoja „Fortūnos“ prizo laureatė ir Auksinio scenos kryžiaus nominantė Kristina Siurbytė. Jos partnere tapo 2011 m. „Eurovizijos“ finalininkė, džiazo ir prancūziškojo šansono atlikėja, įvairių festivalių ir daugelio TV projektų dalyvė Evelina Sašenko. Kitus spalvingus vaidmenis miuzikle sukūrė Kęstutis Alčauskis, Egidijus Bavikinas, Gediminas Maciulevičius, Giedrius Prunskus, Monika Sakalauskaitė.

Visiems melomanų skoniams

Miuziklas „Aida“ pagrįstas ta pačia garsia klasikine istorija, kaip ir G.Verdi’o opera „Aida“ – apie amžiną, laikui nepaklūstantį ryšį tarp vergijon paimtos Nubijos princesės ir Egipto kareivio. Įsiplieskus meilei, jaunuoliai iš tarpusavio karuose paskendusių kraštų priversti stoti akistaton su mirtimi arba išsiskirti amžiams.

„Mūsų gyvenimas – rūpestingai parengta kelionė ar tik betikslis klaidžiojimas bauginančiais labirintais? O jeigu širdyje apsigyvena meilės jausmas ar tarp dviejų žmonių užsimezga stiprus ryšys? Kaip elgtis tada? Vadovautis vien jausmais ir nusigręžti, pamiršti praeitį, aukštus tikslus, įsipareigojimus artimiesiems, tautai, tėvynei? Kaip išsaugoti savastį, laisvę, nepasiduoti svetimai įtakai? Galų gale, kaip tapti laimingam, kai kiekviena diena pateikia sunkiai išsprendžiamus pasirinkimo klausimus? Visi mūsų spektaklio herojai ekstremalių pjesės įvykių sūkuryje stengiasi surasti tą vienintelį teisingą atsakymą, tą vienintelį teisingiausią sprendimą...“ – dalijosi mintimis miuziklo režisierius V.Pauliukaitis.

O spektaklio dirigentas J.Janulevičius paantrino, kad pasaulinę miuziklo sėkmę lėmė ne tik nemirtinga meilės trikampio intriga, bet ir visiems melomanų skoniams įtinkanti „eltoniškų“ baladžių estetika. Dirigentas įsitikinęs, jog lyrika, rokas, regis, teatre dar neskambėję instrumentai ir XXI a. muzikos koloritas nepaliks abejingo nė vieno žiūrovo.

Klaipėdoje dainuos  V.Streiča, J.Milius, K.Siurbytė, G.Maciulevičius, K.Alčauskis, choro dainininkai, dalyvaujant baleto šokėjams ir teatro orkestrui.

Spektaklio pradžia – 19 val. Bilietai – po 33–63 Lt, parduodami Žvejų rūmų ir „Bilietai.lt“ kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių