Kauniečius lindyhopo virusu užkrėsti ruošiasi Vilniaus lindyhoperiai

Gruodžio 2-17d. Kauno arkivyskupijos jaunimo centras (Vilniaus g. 7) virs lindyhopo dirbtuvėmis. Lindyhop.lt klubas organizuoja du 5 pamokų ciklus šokiu susidomėjusiems kauniečiams.

Lindyhopas - tai džiazo muzikos mylėtojų šokis, kilęs JAV naktiniuose klubuose Didžiosios depresijos laikais. Ir lindyhoperiai, ir juos stebintys žmonės tvirtina, kad šis šokis verčia šypsotis. Lindyhopas - tai improvizacija ir partnerių bendravimu pagrįstas šokis. Jis gali būti labai įvairus: lėtas ir romantiškas, persmelktas gramofone besisukančių plokštelių muzikos arba pašėlęs, pilnas triukų, rimtesnis net už kai kurias sporto šakas.

Vilniuje įsikūręs Lindyhop.lt klubas jau aštuntus metus organizuoja įvairių lygių lindyhopo pamokas įvairaus amžiaus žmonėms. "Poreikis skleisti lindyhopo džiaugsmą kyla ir mums, ir kitų Lietuvos miestų gyventojams", teigia Lindyhop.lt klubo koordinatorė Kamilė Pundziūtė. Ne paslaptis, kad Kaune jau kuris laikas daugėja lindyhopo entuziastų, atradusių labai linksmą būdą praskaidrinti kasdienybę, atsipūsti nuo mokslų bei darbų.

Kaune vyks dviejų lygių lindyhopo kursai. Naujokų pamokos yra skirtos dar niekada nešokusiems lindyhopo, o pažengusiųjų - turintiems lindyhopo šokio patirties. Kursus baigę šokėjai galės iškart išbandyti savo jėgas kalėdinėje lindyhoperių šventėje, kuri vyks gruodžio 19d. Vilniuje gyvos muzikos klube "Tamsta".

Daugiau informaijos apie lindyhoperių bendruomenę, renginius, Kaune vyksiančius kursus ir registraciją - www.lindyhop.lt


Šiame straipsnyje: lindyhopasLindyhoplindyhoperiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių