Kauniečiai „Chorų karuose“ stebins magija ir aukso grimu

Po praėjusio šeštadienio komisijos sprendimo 1-2 vietą su Klaipėdos choru besidalijantys kauniečiai šį kartą publiką žadą nustebinti ne tik sudėtingu kūriniu, bet ir magijos triukais bei aukso grimu.

Raigardas Tautkus ir jo suburtas Kauno choras artėjančio šou pasirodymui pasirinko sudėtingą K.Orff operą „Carmina Burana“. Šio ypatingo muzikinio šedevro autorius savo rankraštyje yra pareikalavęs, kad atliekant kūrinį būtų ir magijos elementų.

„Kauno choras nepabijojo imtis šio kūrinio, kurį paprastai atlieka per 80 žmonių, ir žada privalomąją magiją atlikti. Laikinajai sostinei atstovaujantys dainininkai pasipuoš ne tik specialiais auksiniais kostiumais, kurie apgaubs visą kūną, išskyrus veidą ir delnus, bet ir grimuosis specialiu auksiniu makiažu, kuriam išdžiūti reikia apie pusės valandos“, - pasakoja „Chorų karų“ vadovė Neringa Kavaliauskienė.

Viena komanda rūpinsis ypatingu kauniečių įvaizdžiu, o kiti skubės juos papuošti viduramžių dvasia.

„Bandysime perteikti viduramžių laikmetį, todėl solistų kostiumai ir perukai yra specialiai ieškomi bei derinami. Raigardas Tautkus ir Sima Andriejaitytė šį kūrinį atliks net dviem fortepijonais. Visi choristai pasiruošę priblokšti šeštadienio šou žiūrovus. O aš tikiuosi, kad po laidos grimą žymiai greičiau nuplausim, nei jį ruošim“, - šypsosi Kauno choro vadybininkė Žaneta Daubarytė.

Specialus Kauno choristų pasirodymas „Chorų karuose“ - rytoj, sausio 23 dieną, 19 val. tiesiogiai per TV3.

 


Šiame straipsnyje: Chorų karairaigardas tautkus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių