Kas mums žinoma apie legendinį aktorių G. Viciną?

Kas gi nepažįsta žymiosios trijulės – Nikulino, Morgunovo ir Vicino? Stebėdamos jų nuotykius, užaugo ištisos kartos. Kultinių komedijų  „Brilijantinė ranka“, „Operacija Y ir kiti Šuriko nuotykiai“  herojai daugeliui pažįstami nuo mažų dienų. Jau šį šeštadienį - įdomios detalės iš Vicino gyvenimo.

Georgijui Vicinui Leonido Gaidajaus komedijose atiteko nervingo, sentimentalaus ir silpnos valios hipochondriko vaidmuo. Ir žiūrovai jį pamilo iš pirmo žvilgsnio. Reikia pripažinti, kad ši meilė ir susižavėjimas neblėsta iki šiol. Vicinas – tai tas pats bailys, kuris nuolat visko bijojo, kuris įsisukdavo į šiltus drabužius, ir vis tiek drebėdavo iš šalčio arba iš baimės.

Jis retai kalbėdavosi su žurnalistais ir nuolat sakydavo: jeigu populiarumas sėlina, bėk. Ir bėgdavo. Filmuose jis vaidindavo inteligentą, kuris mėgdavo išgerti ir nuolat įsipainiodavo į įtartinas aferas, o gyvenime buvo visai kitoks - nerūkė, negėrė, praktikavo jogą.  „Ryte prabundi, dar neatsimerkei, o jau sau kartok - aš ramus, patenkintas ir laimingas“, - visiems patardavo aktorius. Vicinas buvo labai geros širdies, niekas iš kolegų neprisimena, kad jis būtų įsivėlęs į konfliktą dėl honoraro ar panašių dalykų. Gyveno pakankamai kukliai. Tačiau labai mylėjo gyvūnus, todėl pinigus išleisdavo pirkdamas brangiausią dešrą pasiklydusiems benamiams šunims.

Georgijus Vicinas jaunystėje turėjo nemenką pasisekimą tarp moterų. Jis netgi sugebėjo užmegzti meilės ryšį su savo mokytojo Nikolajaus Chmeliovo žmona – Dina Topoleva. Pats Chmeliovas buvo labai gražus vyras, ir iki jo žavesio Vicinui bivo toli. Tačiau aktorius moteris it magnetas traukdavo savo humoru ir linksmomis istorijomis. Įdomu tai, kad ši pikantiška istorija niekaip nepaveikė Chmeliovo ir Vicino tarpusavio santykių. Chmeliovas ir toliau duodavo aktoriui vaidmenis savo teatre, o pastarasis iš molio pagamino Chmeliovo biustą. Su Dina Topoleva Vicinas kartu gyveno 20 metų, o vėliau jo gyvenime atsirado kita moteris – Tamara. Ji jam pagimdė ilgai lauktą dukrą. Tačiau Vicinas nepamiršo ir pirmosios savo sutuoktinės - nuolat ja rūpinosi net ir sukūręs kitą šeimą.

Vicinas atliko daugiau nei 100 vaidmenų. Iš žymiosios trijulės Vicinas gyveno ilgiausiai. Didysis komikas ir grotesko meistras mirė sulaukęs 84-erių. Vienas jo mėgstamiausių posakių skambėjo taip: „Nesiblaškykite, žmonės, gyvenimas ir taip atima perdaug laiko.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ftoras

Ftoras portretas
Iš visos trijulės G. Vicinas buvo vyriausias ,nors ekrane žvelgiant į ekraną ,atrodė ,kad jis jauniausias. Taip jau būna ekrane ,savo vaidmenyse būna vienokie o gyvenime ,kitokie negu jų sukurtame suvaidintame įvaizdyje ekrane scenoje....bet jie buvo nemirtingi savo srityje ..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių