Karklė taps gyvos muzikos paplūdimiu

Pajūrio regioninio parko teritorijoje šalia Olando kepurės įsikūręs Karklės kaimas šeštadienį virs gyvos muzikos paplūdimiu.

Ambicingas užmojis

Ambicingas užmojis Klaipėdos rajone ant jūros kranto, viename seniausių žvejų ir gintarų gaudytojų kaimų, suorganizuoti gyvos muzikos ir pramogų fiestą jau rugpjūčio 14-ąją virs „kūnu“.  Renginys „Karklė – 2010“ žada atgaivą melomanų ausims ir pavargusioms nuo miesto dulkių širdims.

Tai pirmas tokio pobūdžio projektas pajūryje, įsuksiantis veiksmą maždaug dviejų hektarų teritorijoje. Tikimasi, kad koncertas, lydimas gausybės atrakcijų tiek suaugusiesiems, tiek vaikams, ateityje transformuosis į kelias dienas trunkantį festivalį.

Debiutui ruoštasi atsakingai, nes vietovė, kurioje vyks renginys, – išties unikali. „Kalbame apie Pajūrio regioninį parką, įspūdingąjį Olando kepurės skardį... Leidimus gauti nebuvo lengva, tačiau tikime, jog toks gyvos muzikos projektas reikalingas. Su dideliu pavydu iki šiol girdėdavome ir skaitydavome apie panašius renginius, vykstančius kitose Europos šalyse. Mūsų pajūris išties buvo nepanaudotas“, – kalbėjo projektą įgyvendinančios bendrovės „Renginių centras“ vadovas Marius Tumšys.

Dalis veiksmo po atviru dangumi gerbėjų šią vasarą jau turbūt spėjo aplėkti festivalius Lietuvoje ar užsienyje, tačiau „Karklės – 2010“ organizatoriai tiki, kad kuprinių, palapinių ir geros nuotaikos tautiečiai neskuba „užkonservuoti“ iki kito vasaros sezono: „Verta nepraleisti progos pamasažuoti  pėdas savu smėliu ir šokiais, nuostabios gamtos fone pabūti su draugais ar susirasti naujų“.

Muzikinis malonumų rinkinys

Atvykstančiųjų laukia visas pajūrio malonumų rinkinys: banglentės, burlentės, jėgos aitvarai, tinklinis, pirtis ir garuojančio kubilo šiluma. Fantaziją pakurstys smėlio pilių konkursas, galimybė pasmalsauti įvairiose meno dirbtuvėse, nusifotografuoti lauko fotostudijoje.

Muzikos žanrų įvairovę, kuri iki pat sekmadienio paryčių liesis nuo dviejų scenų ir keliose kitose erdvėse, turėtų įvertinti net išrankiausia publika. Brizą primenantį džiazą keis roko audros, elektroninių ritmų bangas – maištingas hiphopas ir šokiams nuteikiantis dvelksmas nuo Lotynų Amerikos krantų. Vieną vasaros naktį Karklei miegoti neleis „G&G sindikatas“, „SSG“, „Biplan“, „Rebelheart“, Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“, daugybė kitų atlikėjų bei solidžios didžėjų pajėgos.

Grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas džiaugėsi, kad koncertas atvers reikšmingą naują puslapį vasaros renginių kalendoriuje. „Pajūris pagaliau imasi atsikovoti festivalių nuotaikas ir kurti gyvos muzikos tradiciją po atviru dangumi. Gana keista, kad panašūs renginiai nusikėlė į Lietuvos vidurio platumas ar prie Baltarusijos sienos“, – mano jis. Koncerte taip pat pasirodysianti Neda Malūnavičiūtė taip pat nuoširdžiai palaiko pajūriečių iniciatyvas bei neslepia nostalgijos Karklei, kurioje nuo senų laikų veikia „Žilvičio“ stovykla. „Čia praleidau aštuonias vaikystės vasaras – išvaikščiojau visus kampus ir krūmus! Bus gera koncertuoti vietoje, kurioje tiek šviesių prisiminimų. Laikau sukryžiavusi pirštus už palankų orą, tačiau svarbiausia – nusiteikti geros nuotaikos iškrovai bei patiems tą nuotaiką „daryti““, – įsitikinusi Neda.

Kalbinti atlikėjai apgailestavo, kad įtemptas vasaros koncertų maratonas greičiausiai sutrukdys ilgiau pasimėgauti Karklės prieglobsčiu. Tie, kurie neskubės palikti pajūrio, galės apsistoti palapinių miestelyje ar stovyklos nameliuose, o pusryčiams sukirsti dubenį gardžios žuvienės.

Spektaklis – ant jūros kranto

Gyvos muzikos paplūdimys „Karklė – 2010“ stebins ne tik atlikėjų bei pramogų gausa, bet ir netikėtais sprendimais. Gyčio Ivanausko teatro spektaklis pirmąkart bus parodytas ošiančių bangų fone, o ložes žiūrovams atstos baltas smėlis.

Eksperimentuoti nepavargstantis choreografas ir režisierius tvirtino pasiūlymą priėmęs su džiaugsmu: „Smagu, kad organizatoriai yra kupini idėjų. Tikiu, jog publika, o ypač jaunimas, įvertins bendras mūsų pastangas. Žmones vilioja naujos formos, nuglaistyti dalykai daugeliui nebėra įdomūs. Manau, jog Karklėje pavyks sukurti ypatingą atmosferą ir nustebinti žiūrovus“.

 G.Ivanauskas spėjo, kad net ir mačiusieji spektaklį „8 kvadratiniai metrai“ anksčiau, turėtų patirti naujų emocijų. „Su teatru daug keliaujame ir kaskart įsitikiname, jog kiekviena vieta diktuoja savus niuansus. Kiekvienąsyk tenka prisitaikyti prie konkrečios erdvės. Man pačiam išties įdomu, kokį įspūdį pavyks sukurti po atviru dangumi, pačioje jūros pašonėje“, – svarstė „Karklės – 2010“ svečias.

Ir klubinės atrakcijos

Klaipėdos klubas „Dr.Who“ į muzikos paplūdimį „Karklė – 2010“ atveš ne tik didžėjų, atlikėjų bei šokėjų būrį, bet ir kitų atrakcijų.

Vienas jo „filialų“ uždaroje erdvėje veiks visą naktį ir kvies pasinerti į ultravioleto magiją specialių dekoracijų ir šviesos efektų fone. Po atviru dangumi klubas rengs įvairias varžybas, vyks mados kolekcijų pristatymai, modelių, makiažo ir šukuosenų meistrų konkursai. Užjūrio dvelksmą atneš Lotynų Amerikos stiliaus baras, siūlysiantis ne tik šaltus gėrimus, bet ir karštas egzotiškų šokių pamokas.

Visos linksmybės šįsyk turės sutilpti į vieną dieną, tačiau organizatoriai vylėsi, kad ateityje muzikos paplūdimys virs festivaliu. Algis Ramanauskas-Greitai, Karklėje koncertuosiantis su grupe „SSG“, tokį užmojį palaiko: „Linkėčiau, kad renginys taptų tridienis, sėkmingai konkuruotų ne tik su „Be2gether“, bet ir „Roskilde“, kad būtų daug gražių mergaičių“.

Likus parai iki renginio „Karklė – 2010“ pradžios organizatoriai sulaukia vis daugiau norinčiųjų pajūryje ne tik linksmintis, bet ir apsistoti, skambučių. „Muzikinio paplūdimio dalyviai gali įsikurti stovyklavietės nameliuose arba palapinių miestelyje. Vietų turėtų užtekti visiems, tačiau norint išsirinkti geriausias nereikėtų delsti“, – perspėjo M.Tumšys.

„Karklė – 2010“ startuos šeštadienį 12 val. ir finišuos sekmadienį 12 val. Koncertai vyks ant jūros kranto ir kopose. Bilietas – 30 Lt, bilieto kaina su nakvyne palapinėje – 40 Lt, automobilio stovėjimo vieta vienai parai – 10 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių