Karatė čempionė suksis LNK šokių projekte

Praėjusią savaitę du aukso medalius Europos kyokushin karatė čempionate Ispanijoje laimėjusi 22 metų Rita Pivoriūnaitė jėgas išbandys LNK šokių šou.

„Kviečiu šokti“ žvaigždės gerokai nustebo sužinoję, kad jų varžovė bus ne pramogų pasaulio įžymybė, o juodą diržą turinti karatė meistrė. Rita neseniai apsigynė antro dano juodą diržą ir tapo viena iš keturių moterų Lietuvoje, turinčių tokį aukštą įvertinimą.

„Karate ir šokiai turi nemažai bendro. Katos – kovos su šešėliu – primena šokį, gražų šokį, ypač, kai tai daro moterys“, - šypsosi Rita.

Rita niekuomet nėra šokusi, bet tai neatrodo didelis minusas prieš konkurentus. „Jei aš ko nors imuosi, man pavyksta. Ir jei jau darau, darau gerai“, - ryžtingai kalbėjo mergina, kurios karjeros istorija iš tiesų įspūdinga. Ji ne tik gali didžiuotis juodu diržu, bet ir laimėjimais – pirmą kartą Lietuvos kyokushion karate istorijoje ji Europoje laimėjo du aukso medalius iš karto.

Intensyviai sportuodama ir dalyvaudama varžybose, ji sugebėjo šiemet baigti ekonomikos bakalauro studijas, o rudenį ketina pradėti savo verslą, toliau treniruoti vaikus ir suspėti ruoštis „Kviečiu šokti“ projektui.

Karate kovos meną puikiai išmananti mergina juokiasi, kad tikrai neskriaus savo partnerio Karolio Levanausko. „Karate meistrės pavojingos tik salėje, o ne šokių aikštelėje“, - kvatojasi Rita.

Europos kyokushin karatė čempionė Rita Pivoriūnaitė į karate treniruotes pirmą kartą nuėjo būdama septynerių – ją nusivedė brolis. Brolis savo karjerą karatė baigė, o Ritos tęsiasi jau penkiolika metų. Nors žmonėms atrodo, kad šis sportas žiaurus, nemoteriškas, Ritai jis patinka, nes skatina mąstyti.

 „Mano karatė – pilno kontakto, kyokushin, čia leidžiama smūgiuoti į visas kūno dalis, išskyrus rankomis į galvą. Po varžybų būna mėlynių, sumušimų, todėl grįžusi namo, apsirengiu uždarais marškinėliais, kad mama nematytų“, - yra prisipažinusi kovotoja.

Kartu su Rita Pivoriūnaite LNK šokių projekte „Kviečiu šokti“ nuo šio rudens dalyvaus aktorius Sakalas Uždavinys, menininkas Rimas Valeikis, dainininkas Radži, „Olialia pupytė“ Oksana Pikul, LNK laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, politiko žmona Jolanta Paulauskienė, dainininkė Vilija Matačiūnaitė, reklamų veidas Danielius Polskis – Gabanna, laidų vedėjas Jonas Radzevičius, „Mis Lietuva“  Gabrielė Martirosianaitė ir Seimo narys Andrius Šedžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių