Kanų kino festivalio žiuri vadovaus italų režisierius N.Moretti

Italijos aktorius ir kino kūrėjas Nanni Moretti vadovaus šių metų Kanų kino festivalio žiuri, penktadienį pranešė organizatoriai.

58 metų N.Moretti, pakeisiantis Amerikos kino žvaigždę Robertą De Niro, yra pristatęs jau šešis savo filmus šiame prestižiniame tarptautiniame kino festivalyje, įskaitant pernai parodytą komediją „Turime popiežių!“ (Habemus Papam).

Jo filmas „Sūnaus kambarys“ (La stanza del figlio) pelnė „Auksinę palmės šakelę“ 2001 metų Kanų festivalyje.

„Džiaugsmas, garbė ir didelė atsakomybė pirmininkauti žiuri didžiausią prestižą pasaulyje turinčiame kino festivalyje, kuris vyksta šalyje, visada žvelgusioje į kiną su dėmesiu ir pagarba“, - pabrėžė M.Moretti, priimdamas pareigas renginyje, kuris vyks gegužės 16-27 dienomis.

„Kaip žiūrovas su džiaugsmu išsaugojai tą patį smalsumą, kuriuo pasižymėjau jaunystėje, todėl man didelė garbė leistis į šią kelionę po šiuolaikinį pasaulinį kiną“, - sakoma jo komentaruose, kuriuos paskelbė festivalio organizatoriai.

Festivalio generalinis delegatas Thierry Fremaux sakė, kad šis italų kino kūrėjas užima labai „aukštą vietą mano asmeniniame panteone“.

Pastaruosius ketverius metus Kanų festivalio žiuri pirmininkavo trys amerikiečiai, todėl „gera grįžti prie europiečio“, Th.Fremaux sakė AFP.

2010 metais žiuri vadovavo JAV režisierius Timas Burtonas, 2009 - prancūzė aktorė Isabelle Huppert, o 2008 - amerikietis aktorius ir režisierius Seanas Pennas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių