Kalifornijos muziejuje – benamystės atspindžiai

Kalifornijoje esančio Santa Claros universiteto de Saisset muziejus šią vasarą skiria benamystės problemai.

Bus atvertos keturių provokuojančių parodų serija, kuria siekiama atskleisti menininkų požiūrį į benamius nuo ketvirtojo dešimtmečio krizės iki šiandienos.

Šios parodos demonstruos ir lygins skirtingas menines benamystės interpretacijas. Daugiausia dėmesio bus skiriama Kalifornijos benamių atvaizdavimui, rašoma artknowledgenews.com.

Pasitelkus 30 menininkų ir 75 metus apimančios meninės veiklos rezultatus, atskleidžiami benamystės tragedijos momentai ir valdžios vaidmuo (ne)sprendžiant šią problemą krizės metu.

Tapybos, grafikos, fotografijos ir kitų vaizduojamojo meno šakų atstovų darbai iliustruoja dviejų – 1930 m. ir 2008 m. – depresijos erų benamių kasdienybės momentus, juos lygina ir pateikia panašumus tarp šių dviejų krizinių momentų.

Tiek Didžiosios depresijos, tiek ir neseniai pasaulį sukrėtusios finansų krizės metu amerikiečių artistai skyrė nemažai dėmesio šiai problematikai.

Kaip vienas iš parodos kuratorių pasakoja, kai kurie šiose parodose darbus eksponuojantys menininkai patys savo kailiu yra patyrę, ką reiškia gyventi skurdžiai ir neturėti savo namų.

Anot jo, menas gali būti puiki priemonė, siekiant atkreipti dėmesį į šią skaudžią socialinę problemą, būdas sutelkti jėgas, kuriant geresnį pasaulį, kuriame kiekvienam rūpi kito gerovė, o ne asmeninis turtas.


Šiame straipsnyje: paroda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių