Kalifornijoje mirė dainininkė W.Houston

Popmuzikos legenda ir aktorė Whitney Houston šeštadienį mirė Beverli Hilso viešbutyje - netikėta 48 metų atlikėjos mirtis sukrėtė muzikos pasaulį „Grammy“ įteikimo ceremonijos išvakarėse.

W.Houston, tarp kurios hitų yra „I will Always Love You“, buvo rasta negyva savo kambaryje ketvirtajame „Beverly Hilton“ aukšte, kelios valandos prieš tradicinę „Grammy“ išvakarių vakarienę tame viešbutyje, kur, kaip pranešama, turėjo pasirodyti scenoje.

Muzikantai, susirinkę prieš sekmadienį vakare įvyksiančią „Grammy“ įteikimo ceremoniją, reiškė paskutinę pagarbą dainininkei, kuri pardavė daugiau kaip 170 mln. savo įrašų egzempliorių, bet vėliau įklimpo į visų akivaizdoje vykusią kovą su priklausomybe narkotinėms medžiagomis.

„Ji buvo viena geriausių dainininkių, kokias tik esu girdėjęs“, - ant raudonojo kilimo prie „Beverly Hilton“ sakė dainininkas veteranas Tony Bennettas.

Prie viešbučio, kur žvaigždės rinkosi į prodiuserio veterano Clive'o Daviso organizuojamą tradicinę vakarienę, policija trumpu pareiškimu patvirtino W.Houston mirtį.

„15 val. 55 min. viešbutyje “Beverly Hilton„ buvo konstatuota Whitney Houston mirtis“, - sakė policijos atstovas Markas Rosenas.

Pasak jo, policijai paskambino kažkas iš dainininkės aplinkos žmonių, o atvykę pareigūnai rado ją ant kambario grindų. Tuo metu kaip tik buvo bandoma ją gaivinti.

„Tuo metu nebuvo jokių akivaizdžių nusikalstamo kėslo ženklų, (incidentą) tiria Beverli Hilso policijos departamentas“, - pridūrė atstovas.

Dainininkės mirties priežastis kol kas neaiški.

Žurnalas „People“ ir apie įžymybes rašanti interneto svetainė TMZ pranešė, kad W.Houston per šeštadienio vakarienę turėjo dainuoti, tačiau kiti šaltiniai to kol kas nepatvirtino.

Prie viešbučio stovėjo mobili teismo ekspertizių laboratorija ir daug policijos automobilių, o viduje - bare ir fojė - svečiai stebėjo tiesioginę televizijos transliaciją apie W.Houston mirtį.

Visam pramogų pasauliui liūdint dėl tokių naujienų, į „Twitter“ plūsta sukrėstų gerbėjų ir įžymybių užuojautos pareiškimai.

„Susisielojusi ir ašarojanti dėl sukrečiančios mano draugės mirties ... Ji niekada nebus pamiršta - kaip vienas nuostabiausių balsų, kada nors pagerbusių Žemę“, - parašė Mariah Carey .

„Netekome dar vienos legendos. Meilė ir maldos Whitney šeimai. Jos ilgėsis“, - rašė Christina Aguilera. Rihanna parašė paprastai: „Nėra žodžių! Tik ašaros #BrangiojiWhitney“.

„Grammy“ organizatoriai - Nacionalinė įrašų meno ir mokslo akademija (NARAS) - skuba į sekmadienio šou, kuris vyks arenoje „Staples Center“ Los Andžele, scenarijų įtraukti kokį nors velionės pagerbimą, praneša CNN.

Su nepaprastai galingu ir itin plataus diapazono balsu W.Houston tapo pasauline popmuzikos ir soulo žvaigžde, buvo vadinama „Balsu“ ir „popmuzikos karaliene“. Ji taip pat nusifilmavo didžiulės sėkmės sulaukusiuose filmuose „Waiting to Exhale“ ir „Asmens sargybinis“ (The Bodyguard).

W.Houston kilo iš muzikalios šeimos - jos motina Cissy Houston yra gospelo žvaigždė, o pusseserė - dainininkė ir aktorė Dionne Warwick. Karjerą Whitney pradėjo paauglystėje, kaip manekenė, o paskui įspūdingai įsiveržė į muzikos sceną.

Tarp jos hitų yra „How Will I Know“, „Saving all My Love for You“ ir „I Will Always Love You“.

Tarp šešių W.Houston „Grammy“ yra vienas „metų įrašas“ - už nepaprastą Dolly Parton „I Will Always Love You“ perdirbinį, ir „metų albumas“ už „The Bodyguard“.

W.Houston, kuri augo Naujajame Džersyje, taip pat rėmė kovos su apartheidu judėjimą ir Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentą Nelsoną Mandelą, kurio vardu kalbėdavo tuo metu, kai jis buvo kalinamas.

Dainininkė grūmėsi su priklausomybe narkotinėms medžiagoms, kuri smarkiai paveikė jos sveikatą ir karjerą.

W.Houston visame pasaulyje pardavė daugiau kaip 170 mln. savo įrašų egzempliorių, bet jos karjera ėmė strigti, kai ji pripažino, kad gyvendama santuokoje su buvusiu vyru Bobby Brownu, kuris prieš ją yra pakėlęs ranką, vartojo narkotikus.

B.Brownas 9-ajame dešimtmetyje ir 10-ojo dešimtmečio pradžioje buvo vienas įspūdingiausiu ritmenbliuzo dainininkų, bet dabar yra labiau žinomas kaip buvęs W.Houston vyras, narkomanas, ne kartą turėjęs reikalų su teisėsauga.

Sutuoktiniai, kurie išsiskyrė 2007-aisiais, vaidino realybės televizijos seriale „Being Bobby Brown“, kuriame jų santuoka atsispindėjo su visais trūkumais. Jiedu turi dukterį Bobbi Kristiną.

1993 metais B.Brownas Atlantoje buvo sulaikytas dėl nepadoraus elgesio, o 1995-aisiais - dėl peštynių. 1996 metais jis buvo areštuotas už vairavimą apsvaigus, o 2003-iųjų pabaigoje - už įtariamą W.Houston sumušimą.


Šiame straipsnyje: Whitney Houstonmirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

viktoras

viktoras portretas
perdozavo gaila ne bloga buvo

mama

mama portretas
Kodel is karto perdozavo?Bene daktaras busi?Ar prie jos lovos sedejai?Kam is kart taip varyt ?

as

as portretas
labai gaila, kad talentingi zmones palieka zeme... labai gaila.. kalusausi jos nuostabaus dainavimo ir verkiu... ir koks velnias tuos vargus isgalvojo, kad narkotiku reikia...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių