„Kalėdinės sriubos“ triumfas: seneliams paaukota daugiau nei 570 tūkst. litų

Šiemetinė Maltos ordino ir LNK organizuota paramos akcija „Kalėdinė sriuba“ buvo rekordinė. Susumavus visas aukas, paaiškėjo, kad į sąskaitą turėtų suplaukti daugiau nei 570 tūkstančiai litų.

Pasak Maltos ordino ambasadoriaus, kitąmet dar daugiau vargingai gyvenančių senolių bus aprūpinti kasdiene karšta sriuba.

Didžioji dalis sumos, daugiau nei trys šimtai tūkstančių, buvo suaukota tiesioginio LNK paramos koncerto „Mums reikia tavęs“ metu, dar du šimtai tūkstančių - per sekmadienines LNK „Mums reikia tavęs“ laidas. Dar keliasdešimt tūkstančių litų paramos surinkta  per 13 miestų surengtus „Kalėdinės sriubos“ renginius, perkant bilietus į koncertą bei pervesta į Maltos ordino sąskaitas. Paramos akcijos išlaidas padengė rėmėjai, tad visi surinkti pinigai bus skiriami projektams.

„Tai buvo viena gražiausių mano gyvenimo dienų, - po LNK labdaros koncerto teigė Maltos ordino ambasadorius grafas Douglas fon Saurma Jeltschas. - Esu labai patenkintas nuostabiu renginiu „Mums reikia tavęs“ ir Lietuvos žmonių parama. Šios aukos leis Maltos ordinui 2010 metais padėti daugeliui sergančių ir labai skurstančių senolių“.

„Džiaugiamės paramos akcijos sėkme. Labai svarbu, kad mums pavyko atkreipti Lietuvos žmonių dėmesį į tarsi nepopuliarią senyvų žmonių problemą. Visuomet norėjome ne tik surinkti pinigų, bet ir pradėti keisti požiūrį į senatvę, sukurti daugiau pagarbos vienišo, neretai visai šalia esančio žmogaus likimui. Smagu, kad ši akcija sujungė skirtingas visuomenės dalis - vaikai stengiasi padėti senukams. Smagu, kad socialiai atsakingomis organizacijomis norėjo tapti įmonės, prasmingas miesto šventes rengė merai ir miestelių seniūnai“, - sakė Maltos ordino fondų paieškos direktorė Renata Gaidienė.  

„Kalėdinės sriubos“ akcija, pasak Maltos ordino atstovų, paskatino ir bundančią savanorystės bangą Lietuvoje. „Supratome, kad jautrumas ir noras padėti nėra svetimas Lietuvos žmonėms“, - buvo dėkinga R. Gaidienė, Maltos ordino fondų paieškos direktorė. 

Net ir po koncerto žmonės aktyviai skambina norėdami paremti vargstančius senolius. Linijos aukojimui bus atviros iki pat Naujųjų metų. Paaukoti galima skambinant arba siunčiant žinutes telefonais  1418 (2 LT) ir 1419 (5 Lt).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių