Kalėdinėje parodoje – tapyba ir lėlės

Autorines lėles ir tapybą sujungusi paroda šeštadienį atvers duris Kalėdų stebuklams, kuriais uostamiesčio „Herkaus galerijos“ kultūros ir meno centras kviečia džiaugtis ir perkopus metų slenkstį - iki sausio 10-osios.

Šventinį maratoną Klaipėdos „Herkaus galerija“ (Herkaus Manto g. 22) pradės šeštadienį 15 val. S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro, ansamblių ir choro koncertu, o 16 val. čia įsikūrusiame „Klaipėdos galerijos“ filiale muzikuojant gitaristui Eugenijui Jonavičiui išsyk bus atidarytos dvi parodos - klaipėdietės Aidos Pečeliūnienės rankų darbo lėlių ir ryškiu savitu braižu pasižyminčio vilniečio tapytojo Artūro Kavaliausko paveikslų ekspozicijos.

A.Kavaliausko paveikslų gyventojos - trapios, kiek liūdnos moterys. Žvelgiant į paveikslus tariesi matąs ne fizinį kūną, o dvasią, kuriai svetima realybė. „Perkėlęs mistinę, pagonišką pasaulėjautą į šiuolaikinį suvokimą, kanonizuoju ir išaukštinu moters pirmapradę prigimtį“, - sako A.Kavaliauskas, vadinantis savo kūrinius XXI a. ikonomis. A.Kavaliausko tapybos parodos apkeliavo Lietuvą, Lenkiją, Izraelį. Darbai po privačias kolekcijas pabiro plačiai - daugiau nei 70 pasaulio šalių. Klaipėdoje svečiuosis jo paveikslai iš ciklo „Odė Moterystei“.

A.Pečeliūnienę, aktyvią visuomenininkę ir filantropę, šį kartą miestiečiai išvys naujame - dailininkės - amplua. Pirmojoje savo personalinėje parodoje ji pateiks gausią, dar niekur nerodytą rankų darbo lėlių kolekciją, kurioje galima išskirti kelias grupes - karnavalo lėlės, vienuoliai, miestelėnai ir angelai. Parodos rengėjai žada, kad daugelis parodos lankytojų nustebs Aidos kurtuose personažuose, tarp puošniausių nėrinių ir krinolinų, atpažinę savo aplinkos žmones, o gal net... save. Atsižvelgdama į Kalėdų artumą, autorė sukūrė prakartėlę ir debesį didžiasparnių angelų - jie parodos lankytojus jaukiai palydės šviesos gimimo pusėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių