Kalėdinėje mugėje – karštas šokoladas ir meduoliai

Gruodžio 11-ąją Vilniaus prekybos centro „Panorama“ erdvėse prasidėjusi Kalėdų mugė pritraukė būrį amatininkų iš visos Lietuvos.

Apsilankiusiems prekeiviai siūlo kalėdinių meduolių, naminės duonos, karšto šokolado bei rankų darbo dirbinių – papuošalų, vilnos, odos ir lino gaminių, mezginių ir papuošimų šventiniam stalui.

Daug smalsuolių sutraukia ir įspūdingo dydžio – daugiau nei 14 metrų aukščio – Kalėdų eglutė. Ko gero, tai didžiausia eglutė uždarose patalpose Lietuvoje. Jai papuošti sunaudota per 5 000 dirbtinių eglės šakelių, 6 000 žaislų ir net 20 000 girliandų lempučių.

Nusprendėme mugėje apsilankyti ir mes. Apsišarvavę kantrybe ir nusiteikę šventiniam šurmuliui bei kalėdinių smulkmenų paieškoms nužygiavome. Reikia pasakyti, kad mugė kompaktiška ir nedidukė. Tiesą sakant, tikėjomės, kad prekeivių bus daugiau, o prekių pasiūla gerokai didesnė, tačiau skubantys ir neturintys laiko ilgoms ir nuoseklioms dovanų paieškoms greičiausiai ras kuo nudžiuginti savo artimuosius.

Labiausiai dėmesio vertos prekės mums pasirodė šilti įvairiaspalviai vilnoniai pledai ir antklodės, šiltos žiemiškos šlepetės, šaliai ir šalikai bei rankų darbo ekologiški muilai. Apžvelgėme ir odinių piniginių, juvelyrikos, ekologiškos kosmetikos stendus. Nieko ypatingo nesiūlančius kalėdinių suvenyrų ir namų dekoracijų prekeivius bei žiemiškas puokštes. Nusipirkome labai gardžių meduolių ir sluoksniuotos tešlos bandelių, pasivaišinome karštu ir beprotiškai skaniu šokoladu bei patraukėme dovanų ieškoti prekybos centro parduotuvėse.

Eiti, jei vis dar neturite kalėdinių dovanų ir nesate pasiryžę jų pirkti – ieškote tik mielų smulkmenų.

Neiti, jei negalite pakęsti prekybos centrų šurmulio prieššventiniu laikotarpiu.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių