Kalėdinė dovana teatro aistruoliams pajūryje

Sekmadienį, gruodžio 27 d., 17 val. Palangoje, kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35) „Audronio Liugos produkcija“ pristatys rafinuotą, subtilią ir elegantišką prancūziškos meilės istoriją „Muzika 2“.

Šis spektaklis, sukurtas pagal Marguerite'os Duras pjesę „La Musica Deuxieme“, vaidinamas ne scenoje, o įvairiose netradicinėse erdvėse. Vaizduojamas dviejų vienas kitą mylėjusių ir išsiskyrusių žmonių susitikimas to paties viešbučio, kur praėjo gražiausi jų bendro gyvenimo metai, hole.

Spektaklyje vaidina „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas Povilas Budrys ir trijų „Kristoforų“ laureatė Viktorija Kuodytė, mėgstami Gintaro Varno ir Eimunto Nekrošiaus aktoriai, ką tik grįžę iš gastrolių Meksikoje.

„Muzika 2“ - tai teatro kritiko ir prodiuserio A.Liugos režisūrinis debiutas. A.Liuga apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ už „Dekalogo“ dramaturgiją kartu su Gintaru Varnu, yra išleidęs teatro kritikos tekstų knygą „Laiko sužeistas teatras“.

„Renkantis M.Duras pjesę apsispręsti padėjo V.Kuodytė ir P.Budrys. Kažin, ar būčiau ryžęsis imtis šio darbo su kitais aktoriais. Viktorija ir Povilas - patyrę, aukščiausio lygio profesionalai, tačiau šis darbas ir jiems tapo savotišku išbandymu“, - sakė A.Liuga.

Šis spektaklis - tai bandymas įsiklausyti į aktoriaus vidinę muziką. Tai - jausmų ir minčių tiesos paieškos, mezgant intymų dialogą su savimi, partneriu ir žiūrovu. Aktoriai yra šalia žiūrovų, o jų vaidmenys - tai gyvenimo atspindžiai, nušviečiantys trumpą susitikimą.

Bilietai - po 30 litų. Bilietus platina Bilietai.lt ir Tiketa, taip pat juos bus galima įsigyti prie įėjimo į spektaklį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių