Kaip Klaipėdos koncertų salėje karvė ėdė šieną

„Karvė ėdė šieną vakar visą dieną, karvė ėdė šieną šiandien visą dieną“. Ir ne bet kur, o Klaipėdos koncertų salėje. Argi taip iš tiesų gali nutikti?

Taip, gali. Trečius metus vykstantis edukacinių koncertų ciklas „Žaismingos muzikos orkestras“ penktadienį nekantriai laukia pačių mažiausių klausytojų. Mergaitės ir berniukai, kartu su savo mamytėmis ir tėčiais, močiutėmis ir seneliais kviečiami paklausyti žaismingo koncerto, kurio programą sudarė išradingasis dirigentas Mindaugas Piečaitis. Jis diriguos Klaipėdos kameriniam orkestrui (meno vadovas – Mindaugas Bačkus) ir jaunosioms pianistėms iš uostamiesčio J.Kačinsko muzikos mokyklos. Orkestre gros Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos ir S.Šimkaus konservatorijos auklėtiniai. Koncerte svečiuosis entuziastingasis perkusininkas Pavelas Giunteris ir kompozitorius Anatolijus Šenderovas.

Nuotaikingame koncerte su mažaisiais klausytojais susitiks karvė, katinas, baltoji pelėda iš A.Šenderovo vaikiškų dainelių ciklo „Karvė ėdė šieną“, sukurto pagal šmaikščias Sigito Gedos eiles. „O kodėl diena balta, o kodėl naktis šalta, o kodėl katė rainuota kaip arklys nepabalnota?“ – dainuodama svarstys Evelina Lozdovskaja. Jaunoji aktorė, kuri šiuo metu studijuoja Klaipėdos universiteto Menų fakultete, vaidina Valentino Masalskio vadovaujamoje „Trupėje p.s.“, atliks ir koncerto vedėjos vaidmenį.

Koncerto pabaigoje visus klausytojus pradžiugins muzikinė – multiplikacinė fantazija, sukurta pagal Amilcare Ponchielli „La danza delle ore“ iš operos „Gioconda“. Klaipėdiečių orkestrui šį kūrinį aranžavo M.Piečaitis, kuriam vėl teks nelengva užduotis pasiekti muzikos ir vaizdo sinchronizaciją.

Ši „Žaismingos muzikos orkestro“ VIII programa sukurta specialiai mažiesiems. Ji žavės spalvinga muzika ir vaizdais, intriguos pirmuoju jaunųjų solisčių pasirodymu su kameriniu orkestru ir kurs linksmą nuotaiką.

Koncertas vyks lapkričio 4 d. 18 val. Bilietai – po 10 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių