Kaip A. Hopkinsas kasdien tapdavo A. Hičkoku?

Ruošdamasis Alfredo Hičkoko vaidmeniui filme „Hičkokas", legendinį kino genijų įkūnijęs aktorius Anthony Hopkinsas grimo kėdėje kasdien praleisdavo mažiausiai po porą valandų. Tokią kainą aktorius sumokėjo atsisakęs priaugti svorio, kad jo kūnas ir veido bruožai labiau primintų putlią A. Hopkinso figūrą.

„Kai gavęs Hičkoko vaidmenį sulaukiau prašymo priaugti svorio – atsisakiau tai padaryti. Dėl vaidmenų esu pasiryžęs bet kam, tačiau šiuo atveju negalėjau rizikuoti savo sveikatą, – apie ruošimosi filmui „Hičkokas„ ypatumus pasakojo A. Hopkinsas. – Jeigu būčiau natūraliu būdu priaugęs tiek svorio, kiek reikėjo šiam personažui – jau niekada nebebūčiau jo atsikratęs. Mano amžiaus žmogui tai nebe taip paprasta, kaip jauniems aktoriams.“

Todėl, kad A. Hopkinsas taptų kuo panašesnis į Hičkoką, buvo pasitelktos geriausių grimo meistrų pajėgos. Aktoriui buvo sukurta speciali Hičkoko veido kaukė bei dirbtinis pilvas.

Tai padaryti buvo patikėta vienam labiausiai patyrusių grimo meistrų Holivude – Howardui Bergeriui. Jis pasakojo, kad ieškant geriausio varianto, buvo sukurtos net šešios Hičkoko veido kaukės.

Pirmoji kone identiškai atkartojo legendinio režisieriaus veido bruožus, tačiau buvo labai nepatogi. A. Hopkinsas su ja negalėjo tinkamai dirbti – jam buvo sunku ne tik komunikuoti, reikšti emocijas, bet net ir kvėpuoti.

Galiausiai buvo nuspręsta, ne atkurti identišką Hičkoko kloną, o bandyti sulipdyti dviejų žmonių  veidus  – išryškinti charakteringiausius Hičkoko bruožus, tačiau palikti ir šiek tiek A. Hopkinso tapatybės. Paskutiniosios kaukės rezultatu liko patenkinti visi kūrybinės grupės nariai, tačiau išbandymai tuo nesibaigė. Kad sudėtingos konstrukcijos grimas nugultų ant A. Hopkinso veido, grimo kėdėje jam kasdien tekdavo praleisti po porą valandų.


Šiame straipsnyje: kinasgrimasgrimo paslaptys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių