Kai kurie asilai Indijoje uždirba daugiau nei kai kurie žmonės

Kai kuriose Indijos vietovėse asilai uždirba daugiau nei, pavyzdžiui, apsaugininkai, kompiuterių operatoriai ar medicinos seserys.

Gyvūnų teisių apsaugos specialistai, susirūpinę asilų teisėmis Indijoje, akcentuoja, kad šie gyvūnai kasdien dirba sekinantį ir daug fizinių pastangų reikalaujantį darbą. Už mokesčių surinkimą atsakingos institucijos pareigūnai pripažino asilus dirbant sunkų darbą ir užfiksavo jų vienos dienos atlygio tarifą, kuris taikomas 2010–2011 metais.

Tad asilų Pančkuloje (Haryana, Indija) vienos dienos darbas yra įvertintas 250 Indijos rupijų, t. y. kiek daugiau nei 5,5 JAV dolerių – o tai reiškia, kad jų kasdienis uždarbis yra didesnis nei kai kurių valstybės tarnautojų Indijoje.

Taip pat mažiau nei asilai ir mulai be apsaugos darbuotojų uždirbs kompiuterių operatoriai, laikrodininkai, sodininkai, slaugės. Pastarosios dienos uždarbis yra įvertintas 210 Indijos rupijų, o apsaugininkai, sodininkai ir kompiuterių operatoriai per dieną uždirba apie 200 Indijos rupijų.

Gyvūnų teisių apsaugos specialistai sako, kad nors galų gale atkreiptas dėmesys į sunkią asilų padėtį, tačiau tai jų nuo jų alinančio kasdienio darbo neišgelbėja.

Parengta pagal „Weird Asia News“ informaciją.


Šiame straipsnyje: Indijaasilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių