K. Orbakaitės tėvas: auklėdama vaikus ji neima pavyzdžio iš savo mamos

Mykolas Orbakas yra kitoks nei įžymybės iš Rusijos šou verslo, kurie paprastai supa jo mylimą pirmagimę Kristiną. Rusijoje jis - kuklus ir paprastas lietuvis. Jis nesivaiko mados, naudojasi senu mobiliuoju telefonu, gyvena paprastame penkiaaukščio namo bute ir nėra linkęs savęs laikyti žinomu žmogumi.

Praeityje iš Lietuvos kilęs vyras ne kartą jautė nepriteklių. Baigęs mokslus M. Orbakas susirado darbą Maskvoje. Tuo metu jaunas vyras sutiko dirbti viską, ką pasiūlys. Jis vesdavo renginius, dirbo klounu vaikų spektakliuose, vaidino Kalėdų Senelį.

„Tikriausiai aš neatitikau Alos Pugačiovos vyro įvaizdžio“, - juokauja pirmasis primadonos vyras.

Tačiau tuo metu, kai jie dar buvo laimingi ir gyveno kartu, atlikėja draugams girdint didžiuodavosi savo vyru. „Šaunus tėvas“ , - sakydavo ji apie savo vyrą, padovanojusį jai vienturtę dukterį Kristiną.

Kai po keturių santuokos metų jie išsiskyrė, Kristinai Orbakaitei tebuvo dveji su puse. Tėvas toliau bendravo su dukra, didžiavosi jos pasiekimais. Nors su buvusia žmona jis matydavosi tik keletą kartų per metus, dukterį jis matydavo nuolat, kartu vykdavo į Lietuvą, lankydavosi prie jūros.

Ir nors šiandien Kristinos Orbakaitės ir jos brolio iš antrosios tėvo santuokos gyvenimai susiklostė labai skirtingai, žymi atlikėja palaiko šiltus santykius tiek su tėvu ir jo antrąja žmona Marina, tiek ir su savo broliu Fabianu.

Anot M. Orbako, ji dažnai klausia, ar nereikia padėti broliui, ar jų šeimai nieko netrūksta.

„Tačiau sūnaus charakteris kaip ir Kristinos: viskas gerai, nieko nereikia, aš pats. Fabianui jau 27. Jis baigė Nacionalinį verslo institutą ir dirba vadybininku “M-video„“, - Andrejaus Malachovo žurnalui „StarHit“ pasakojo žinomos atlikėjos tėvas.

Anot jo, Kristina niekada nepamiršta pakviesti į premjeras ir koncertus. „Ir viską, ką ji rašo savo “Twitter„ puslapyje, aš sužinau daug anksčiau iš jos pačios. Kai gimė anūkė, paskambino man vienam iš pirmųjų. Kristina buvo devintame danguje iš laimės. Ką norėjo, tą ir gavo. Juk jie su Miša taip norėjo mergaitės (Kristinos Orbakaitės vyras Michailas Zemcovas - red. past.) “, - pasididžiavimo neslėpė Maskvoje gyvenantis M. Orbakas.

Tuo metu, kai K. Orbakaitės šeima džiaugėsi dukrelės Klaudijos gimimu, M.Orbakas gulėjo ligoninėje po operacijos. „Aš ir pats nesupratau, kaip atsidūriau ligoninėje. Normaliai jaučiausi. Ne taip, kaip būdamas 25-erių metų, tačiau ir ne taip blogai. Apsilankiau ligoninėje norėdamas eilinį kartą pasitikrinti sveikatą, o man sako: greitai ant stalo! Kristina net ir nežinojo, kad aš tuo metu buvau ligoninėje. Ji laukė gimdymo. Nenorėjau jos gąsdinti“, - atviravo pašnekovas.

 

 

— Kaip Kristina sužinojo, kad jūs gulėjote ligoninėje?

— Pasakė Marina (antroji Mykolo Orbako žmona, - red. past.). Ji prasitarė netyčia, sakydama, kad laukia jų grįžtant su Klaudija į Maskvą ir prašydama dėl nieko nesijaudinti pasakė, kad operacija praėjo gerai. Dukra greitai ant kojų pastatė Maskvoje pažįstamus gydytojus. Jie turi ryšių. Juk ir Ala neseniai gydėsi širdį. Kristina rengėsi mane vos ne į Izraelį išsiųsti. Bet kam to reikia? Kur aš gydžiausi, buvo nuostabus širdies ir kraujagyslių ligų skyrius, puikūs gydytojai. Kai sutvirtėjau, su Kristina kalbėjomės telefonu. Ji išsiklausinėjo apie sveikatą, papasakojo apie Klavą.

 

— Kada pirmąkart pamatėte anūkę?

— Kristina su Miša atvežė Klavą į Maskvą birželio pirmąją. Po trijų dienų ir mes su Marina ir Fabijanu nuvykome pas juos į svečius. Taip norėjosi pamyluoti anūkėlę. Tačiau ji sunki, o man po operacijos neleidžia kelti daugiau nei trijų kilogramų. Fabijanas atsargiai paėmė ją ant rankų. Išsigando, nes patirties juk nėra. Linksma mergaitė. Nuolat visiems šypsosi. Ji į Mišą panaši. Tokia pat brunetė, antakiai taip pat tėčio. Antrąkart matėme Klaudiją mums sugrįžus iš Lietuvos, kur mes su žmona ir sūnumi praleidome vasarą. Ten tėvai man paliko namus.

— Ar su Ala Pugačiova kalbėjotės apie anūkę?

Be abejo! Kai tik Klava gimė, aš jai (Alai Pugačiovai - red. past.) paskambinau. Mes vienas kitą pasveikinome. Vis dėlto gerai, kad gimė mergaitė. Jau turime du anūkus. Trečias vaikinas - neblogai, bet mergaitė - dar geriau. Tai toks stabdys tėvams. Ypač tėvui.

— Kodėl stabdys?

Pabandysiu paaiškinti. Negalėjau būti griežtas Kristinai. Fabijaną auklėjau kitaip. Jis ir velnių gaudavo ir sakiau „Negalima!“. Mergaitei tėvas jaučia tokią meilę, kokios apibūdinti neįmanoma. Tiesiog reikia būti dukters tėvu, kad tai suprasti.

— Kristina dažnai svečiuodavosi Jūsų namuose Lietuvoje. Ar ten vešitės ir anūkę?

Kai augo Kristina, Baltijos kraštas buvo laikomas tolimu užsieniu. Nebuvo ir pasirinkimo, kur atostogauti. Anūkė turi kitas galimybes. Ji atostogaus Majamyje, o ne maudysis šaltoje Baltijos jūroje. Lietuvoje su dukra praleidome daug laiko. Ji tiesiog neatsitraukdavo nuo manęs. Tuomet aš buvau užimtas, o dabar dukra gastrioliuoja, koncertruoja. Ji visada man padeda, tačiau daro tai delikačiai. Pavyzdžiui, daviau vienam žurnalui interviu. Tame žurnale už tai yra mokami honorarai. Jie užsimanė viršeliui nufotografuoti Kristiną. Ji nenorėjo, tačiau vėliau apsigalvojo dėl manęs. Ji paprašė, kad jos honoraras atitektų man.

 

 

— Ar dukra jums rengia staigmenas?

Nuolatos. Praeitais metais šventėme Alos gimtadienį, o Kristina koncertavo. Veliau buvo surengtas pokylis. Iki pat vidurnakčio skambėjo tostai. Kadangi mano gimtadienis yra kitą dieną, po vidurnakčio pasirodė didelis tortas ir visi uždainavo „Happy birthday, Mykolas“ (liet. „Su gimtadieniu, Mykolai“). Tuomet visi pradėjo sveikinti mane su gimtadieniu. Tai buvo Kristinos staigmena.

— Kalbama, kad su Kristina laikotės tradicijos švęsti katalikiškas Kalėdas. Ar tai tiesa?

Ši tradicija jau labai sena. Kristina visada stengiasi nedirbti Kūčių vakarą, kad galėtume visi susirinkti pas ją namuose. Nors artistams Kalėdos ir yra pats darbymetis, Kristina griežtai laikosi šios tradicijos. Specialiai man Kristina visuomet pagamina kūčiukų. Neprisimenu, kas ją išmokė. Tikrai žinau, kad aš nemokiau. Ji ruošia ir kitus tradicinius lietuviškus patiekalus.

— Ar Kristina pasitaria su jumis dėl anūkų auklėjimo?

Kam? Ir Alos patarimų neklausia. Man labai patiko kaip ji vienoje laidoje pasakė: „Kam man mamos klausinėti? Ji turi vieną vaiką, o aš jau tris turiu“.





NAUJAUSI KOMENTARAI

grazu

grazu portretas
Labsi grazus straipsnis. aciu

A.

A. portretas
Tikrai grazus straipsnis, malonu skaityti.

aš portretas
Žaviuosi :)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių