Per Jūros šventę teatrai išeis į Klaipėdos gatves

Tarp daugybės įvairiausių pramogų uostamiestyje įsisiūbuojančioje Jūros šventėje bus ir teatro, kuris specialiai sukurtas gatvei.

Premjerinis Klaipėdos Pilies teatro gatvės spektaklis „Kariatidės“ jau spėjo pabuvoti festivaliuose Raudonės pilyje, Kaliningrade ir Gdanske. Pagaliau jį galės pamatyti ir klaipėdiečiai.

Šešios jonėninio stiliaus marmurinės moterų figūros – kariatidės, laikančios Erechtejono šventyklos ant Akropolio kalvos šoninį portiką, – daugelio atmintyje gyvas paveikslas. Jis „įrėmino“ ir naujo vaidinimo veiksmą. Graikų mitais apie kariatides, deivę Atėnę, Atlantus ir mirties personifikaciją Tanatą pagrįstą spektaklį režisavo Alvydas Vizgirda, muziką jam sukūrė Giedrius Puskunigis ir Gintaras Kizevičius, kostiumus – Aina Zinčiukaitė, choreografiją – Arūnas Peštenis. Spektaklyje skamba graikų poetų Sapho ir Archilocho tekstai, jame dalyvauja mimas Aleksas Mažonas ir Klaipėdos muzikinio teatro solistė vokalistė Loreta Ramelienė.

Pilies teatras savo premjerą klaipėdiečiams pristatys penktadienį 17 val. Atgimimo aikštėje.

Uostamiesčio teatrų vaidinimai, teatralizuotos eisenos, žaidimai, improvizacijos, akcijos ir atrakcijos taip pat vyks įvairiu laiku senamiesčio gatvėse penktadienį ir šeštadienį.

Ant pakylos prie Tilto galerijos (Tiltų g. 19) penktadienį 18.30 val. Gliukų teatras parodys naują ugnies ir judesio spektaklį „Taka“ (rež. Benas Šarka).  19.30 val. ten pat vyks pantomimos teatro „A“ spektaklis „Dryžuotas reisas“ su mimu Aleksu Mažonu. Šeštadienį 18–19 val. ant pakylos lips svečiai – Liepojos lėlių teatras mažiems ir dideliems atveš teatralizuotą koncertą „Smėlynų palikimas“.  Šeštadienį 20–21 val. ten pat vyks pantomimos teatro „A“ „Virvelinis ėjimas“.

O kur dar tarptautinis gatvės cirko festivalis „Stebuklų šalis“, penktadienį 17–1.15 val. ir šeštadienį 12–00.55 val. kviečiantis užsukti į „Švyturio menų doko“ teritoriją. Jūros šventėje teatro bus daug ir įvairaus. Tie, kurie jo ieškos – ras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių