Jurga pristatė naują vaizdo klipą

Praėjusį savaitgalį Vilniuje šurmuliavo festivalis „Sostinės dienos“, kurio vienu pagrindinių muzikinių akcentų tapo Jurgos koncertas Katedros aikštėje šeštadienio vakarą.

Dešimttūkstantinei miniai Jurga su grupe sugrojo beveik valandos trukmės savo programą. Koncerto metu į dangų pakilo tūkstantis du šimtai degančių žibintų, Jurga susirinkusiems taip pat pristatė savo naujausią vaizdo klipą dainai „Running“.

Pasirodymo metu daugiausia nuskambėjo kūriniai iš naujausio Jurgos albumo „+37° (Goal of Science)“, tačiau muzikantai publikai taip pat pažėrė ir ankstesnių dainininkės hitų – „Nebijok“, „Aukso pieva“, „Instrukcija“, „Angelai“. Susirinkusiems nuskambėjo ir retai koncertuose atliekama daina „Seniai toli“, kurios įrašai prieš dvejus metus įvyko visai šalia koncerto vietos – Katedros požemiuose.

Būtent skambant šiai dainai naktinį Vilniaus dangų papuošė degantys žibintai. Į festivalio „Sostinės dienos“ sceną Katedros aikštėje Jurga sugrįžo po ketverių metų pertraukos. Ankstesnį kartą šiame renginyje ji koncertavo 2006 metais. „Per visus šiuos metus daug kas nutiko ir pasikeitė, tačiau publikos priėmimas išliko toks pats šiltas“, – dalinosi įspūdžiais Jurga.

Šio koncerto metu įvyko ir naujausio dainininkės vaizdo klipo premjera. „Running“ yra antrasis Jurgos vaizdo klipas per pastaruosius du mėnesius – liepos mėnesį Jurga pristatė animacinį dainos „Seniai toli“ vaizdo klipą, sukurtą pagal Lietuvos istorijos įvykius.

Vaizdo klipą dainai „Running“ sukūrė jauna režisierė Klaudija Kairaitytė ir studija „Recream“, darbui  panaudojusi kompiuterinę grafiką kartu su Klaipėdoje, Paryžiuje, Niujorke, San Franciske savo filmuotais vaizdais bei Jurgos pasirodymo „Siemens“ arenoje medžiaga. Pasak režisierės, ji labiausiai stengėsi perteikti, kad tai yra vaizdo klipas apie bėgimą vietoje.

Postprodukciją šiam darbui Klaudija Kairaitytė atliko kartu su Šarūnu Kuckailiu.

Daina „Running“ yra iš naujausio Jurgos albumo „+37° (Goal of Science)“, išleisto praėjusių metų rudenį. Kartu su kūriniais „Rykliai ir vilkolakiai“ bei „Tyliai“ ši daina tapo vienu didžiausių albumo hitų. Praėjusiais metais „Running“ buvo išleista ir muzikos rinkinyje „Carnet De Vol Escale 1#“ Prancūzijoje.


Šiame straipsnyje: Jurga Šeduikytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių