Jubiliejinis „Walt Disney“ animacinis filmas – brangiausias kompanijos filmas

Jubiliejinis – jau 50-as – kino kompanijos „Walt Disney“ animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ (orig. „Tangled“) yra pats brangiausias animacinis projektas kino istorijoje.

Kaip tvirtina tinklapis „BoxOfficeMojo“, jo gamybos biudžetas viršijo 260 milijonų dolerių.

Kitaip tariant, šios animacinės kino pasakos kūrimui buvo išleista beveik tokia pati suma, kokia buvo išleista kuriant visą „Žiedų valdovo“ trilogiją.

Palyginimui galima pasakyti, kad paties pelningiausio kompanijos „Walt Disney“ sukurto animacinio filmo „Žaislų istorija 3“ biudžetas siekė vos 200 milijonų, o kitų šių ir praeitų metų animacinių filmų kūrybos kaštai buvo kur kas mažesni. „Šrekas. Ilgai ir laimingai“ buvo sukurtas už 165 milijonus, gruodžio 17 dieną pradedamas rodyti „Megamaindas“ – už 130 milijonų, „Kaip prisijaukinti slibiną“ – už 165 milijonus ir „Oskaro“ savininkas animacinis filmas „Aukštyn“ – už 175 milijonus dolerių.

Įdomu tai, kad „Ilgo plauko istorija“ (iš pradžių angliškai šis filmas vadinosi „Rapunzel“, vėliau kūrimo stadijoje kino studija nusprendė pervadinti į „Tangled“) susilaukė vien tik teigiamų kritikų ir kino žiūrovų atsiliepimų, kurie vienbalsiai tvirtina, kad tai pats geriausias pastarųjų metų „Walt Disney“ animacinis filmas.

Štai čia filmo kūrėjai dalijasi trumpametražiu filmu apie brangiausią visų laikų animacinį filmą „Ilgo plauko istorija“.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ Lietuvos kino teatruose nuo sausio 28 dienos. Lietuviškai filmą įgarsino visas būrys geriausių mūsų šalies aktorių – Ilona Balsytė, Algirdas Dainavičius, Saulius Prūsaitis, Gediminas Girdvainis, Andrius Kaniava, Tomas Žaibus, Gytis Balčiūnas, Raminta Naujanytė-Bjelle ir kiti.


Šiame straipsnyje: Ilgo plauko istorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių