J.Smorigino balete - netikėti atlikėjai ir slaptos moters aistros

Televizijos projektuose dažnai matomas choreografas Jurijus Smoriginas šį sekmadienį dar kartą nustebino savo gerbėjus.

Nacionaliniame M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre įvykusi  spektaklio „Fedra“ premjera susilaukė ne tik baleto elito susidomėjimo, bet ir audringų publikos aplodismentų.

Žvaigždė iš užsienio

Pagal Heitoro Villa-Loboso ir Onutės Narbutaitės muziką sukurtam šokio spektakliui energijos bei ekspresijos, nuotaikos tikrai netrūko. Tačiau viena iš didžiausių šio pasirodymo intrigų buvo Fedros vaidmenį sukūrusi balerina Neli Beliakaitė. Šokėja labai puikiai perteikė aistros, meilės ir gyvenimo džiaugsmo trokštančios moters personažą. Valdinga ir išdidi – tokia ji buvo scenoje.

Balerina garsėja ne tik puikiais šokio ir vaidybos sugebėjimais. Ji yra atlikusi ne vieną pagrindinį vaidmenį  sudėtingiausiuose klasikiniuose baletuose: „Žizel“, „Gulbių ežeras“, „Kopelija“, skynusi laurus tarptautiniuose konkursuose, bet ir keletą metų dirbusi JAV. Su nuolatine artistine veikla šiuo metu šokėja savo gyvenimo nesieja, tačiau įvairiuose šokio projektuose ją tikrai matysime. Vienas jų – „Fedra“.

Pasipuošusi išraiškingais drabužiais, apsišarvavusi šaltumo kauke, pasitelkusi grakštumą ir nepaprastą baleto techniką   N.Beliakaitė tapo  viso spektaklio puošmena.

Iš šou į spektaklį

Iš televizijos projekto „Šok su manimi“ gerai žinomas pramoginių šokių artistas Artur Bajor taip pat pasirodė „Fedroje“. Čia jis atliko Ipolito, Fedros mylimojo, vaidmenį.

Reikia pripažinti, kad šokėjui reikėjo nemažai drąsos ir pastangų, jog galėtų pasirodyti scenoje kartu su pripažinta balerina N.Beliakaite ir „Vilniaus baleto“ artistais.  Ipolito ir Fedros atliktas duetas buvo iš tiesų emocionalus ir kupinas aistros.

Atrodo, J.Smoriginas šiame spektaklyje bandė sujungti kelių skirtingų šokio stilių (klasikinio, modernaus baleto, pramoginių šokių) atlikėjus ir tai jam puikiai pavyko. Susirinkusi profesionalų auditorija negailėjo plojimų ir į sceną įžengusį choreografą pasitiko stovėdama.


Šiame straipsnyje: Smoriginasfedra

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių