J.Smoriginas: važiuoju į Paryžių priimti užsitarnautos šlovės

 

Jau šiandien Paryžiuje prasideda keturias dienas truksiantis festivalis, kurio metu bus pristatomi žymiausi garsaus choreografo Mario Liepos baletai. Į des Champs – Elysees teatrą, kur vyks pasirodymai, buvo pakviestas ir lietuvių choreografas Jurijus Smoriginas.

Festivalio metu bus šokamas jo sukurtas baletas „Armidės paviljonas“.

Garsus rusų baleto artistas Andris Liepa, M. R. Liepos labdaros fondo vadovas ir festivalio des Champs – Elysees teatre pagrindinis organizatorius, pasirodo, puikiai pažįsta ir maestro J.Smoriginą. Nes ne kartą buvo susitikę Maskvos ir kitų Rusijos teatrų baleto salėse.

„Esu labai pamalonintas, jog Paryžiuje A.Liepa nusprendė parodyti prieš metus Maskvoje pastatytą baletą „Armidės paviljonas“. Jį šoks Maskvos Didžiojo ir Peterburgo Marijos teatrų geriausi šokėjai. O aš važiuoju ten tiktai nusilenkti publikai“, - džiaugsmu tryško choreografas.

J.Smoriginas juokaudamas sakė, kad važiuoja ten priimti užsitarnautą šlovę. Juk daugumos baletų šokėjai atvyks iš Maskvos Kremliaus baleto.

„Dalyvauti tokiame renginyje yra didžiulė laimė, o ką jau kalbėti apie tai, jog kaip choreografas išeisiu į sceną ir galėsiu nusilenkti prieš gerą meno skonį turinčią publiką“, - džiaugsmu spinduliavo maestro J.Smoriginas.

 


Šiame straipsnyje: Smoriginas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių