A. Jolie kurs filmą apie Antrojo pasaulinio karo didvyrį

Holivudo žvaigždė Angelina Jolie planuoja antrąkart tapti režisiere, kurdama meninį filmą apie Louisą Zamperini - buvusį olimpinį atletą. Jis išgyveno sunkią nelaisvę per Antrąjį pasaulinį karą.

„Oskaro“ laureatė karjerą režisūroje pradėjo kurdama pernai išleistą filmą „Kraujo ir medaus žemėje“ (In the Land of Blood and Honey), pasakojantį serbo kario ir bosnės meilės istoriją per praeito amžiaus 10-ame dešimtmetyje vykusius Balkanų karus.

Tas filmas buvo gerai įvertintas kritikų, o dabar A.Jolie savo naujajam filmui pasirinko kitą jaudinančią temą.
Būsimasis filmas „Nepalaužtas“ (Unbroken) bus kuriamas pagal rašytojos Lauros Hillenbrand (Loros Hilenbrand) biografinę knygą apie L.Zamperini, kuriam dabar 95 metai. Šis amerikietis ilgųjų distancijų bėgikas dalyvavo 1936 metais vykusiose Berlyno olimpinėse žaidynėse ir atkreipė Vokietijos nacių lyderio Adolfo Hitlerio dėmesį.

Prasidėjus Antrajam pasauliniam karui, L.Zamperini užsirašė į JAV armijos oro pajėgas, tačiau jo lėktuvui sudužus Ramiajame vandene, buvęs bėgikas pateko į japonų nelaisvę, kurioje išbuvo iki karo pabaigos ir patyrė žiaurų kalintojų elgesį.

A. Jolie pranešime sakoma: „Perskaičiau nuostabią Lauros Hillenbrand knygą ir buvau taip sujaudinta didvyriškos Louie Zamperini istorijos, jog iškart pradėjau kovoti dėl galimybės sukurti šį filmą. Louie yra tikras didvyris ir itin humaniškas, tikintis ir narsus žmogus. Jaučiuosi labai pagerbta, kad turiu galimybę papasakoti jo įkvepiančią istoriją.“


Šiame straipsnyje: Angelina Joliefilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
Kaip puiku.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių