J.Lennono ir P.McCartney namai paskelbti saugomais paminklais

Legendinės grupės „The Beatles“ buvusių narių Johno Lennono ir Paulo McCartney vaikystės namai bus saugomi kaip nacionalinio paveldo objektai.

Dviejų butų namas, pramintas „Mendips“, esantis Menlav alėjoje Liverpulyje, ir netoliese esantis P.McCartney namas Fortlino gatvėje jau anksčiau buvo restauruoti ir atgavo savo originalią išvaizdą, o dabar jiems suteikta antroji apsaugos kategorija - tai reiškia, kad bet kokioms renovacijoms bus reikalingas vyriausybės sutikimas.

J.Lennono našlė Yoko Ono buvo sužavėta šios naujienos.

Ji sakė naujienų agentūrai „The Associated Press“: „Mendips“ visada daug reiškė Johnui. Ten jo vaikystės svajonės išsipildė jam pačiam ir pasauliui."

„The Beatles“ pirmuoju hitu tapusi daina „Please Please Me“ buvo parašyta J.Lennono namuose, o P.McCartney rezidencijoje anksčiau vykdavo jųdviejų pirmosios grupės „The Quarrymen“ repeticijos.

Tuo tarpu Anglijos paveldo biuro pareigūnai nesuteikė to paties statuso „The Beatles“ gitaristo George'o Harrisono ir būgnininko Ringo Starro vaikystėms namams, nes nei viena iš šių rezidencijų nebuvo „išties aktyvus kūrybos centras“.


Šiame straipsnyje: Paulo McCartneyJohnas Lennonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių