J.Katzenbergas gaus garbės „Oskarą"

JAV kino prodiuseris Jeffrey Katzenbergas (Džefris Kacenbergas), „DreamWorks Animation„ vadovas, gaus garbės “Oskarą" už savo filantropinę veiklą, ketvirtadienį paskelbė Kino meno ir mokslo akademija.

Jeano Hersholto (Džino Heršolto) humanitarinis apdovanojimas J.Katzenbergui bus įteiktas gruodžio 1 dieną per Valdytojų apdovanojimų vakarienę, kuria nuo 2009 metų visad prasideda Holivudo apdovanojimų sezonas.

„Jeffrey Katzenbergas suvaidino labai svarbų vaidmenį renkant lėšas švietimui ir su sveikata susijusioms kampanijoms, ypač toms, kurios duoda naudos kino pramonei", - sakoma Akademijos pareiškime.

„Per daugiau kaip du pirmininkavimo Kino ir televizijos fondui („Motion Picture and Television Fund„, MPTF) dešimtmečius jis padėjo surinkti 200 mln. dolerių šiai organizacijai“, - sakoma pareiškime.

J.Katzenbergas, kuris per savo ilgą prodiuserio karjerą dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Stevenas Spielbergas (Stivenas Spilbergas), šiandien vadovauja studijai „DreamWorks Animation„, galinčiai pasigirti tokiais hitais kaip „Šrekas“ (Shrek), „Kung Fu Panda„ ir „Madagaskaras“ (Madagascar).

2003 metais J.Katzenbergas buvo nominuotas „Oskarui„ už animacinį filmą „Simarono žirgas“ (Spirit: Stallion of the Cimarron), bet pralaimėjo Hayao Miyazaki (Hajao Mijadzakiui) su jo „Stebuklingais Šihiros nuotykiais Dvasių pasaulyje“ (Sen to Chihiro no Kamikakushi; Spirited Away).

Iš Danijos kilusio aktoriaus J.Hersholto (1886-1956), kuris ilgą laiką vadovavo MPTF, vardu pavadintas apdovanojimas skiriamas už žymius kokios nors pramogų verslo figūros pasiekimus humanitarinėje srityje.

Apdovanojimas su pertraukomis teikiamas nuo 1956 metų. Tarp ankstesnių jo laureatų yra Bobas Hope (Bobas Houpas), Audrey Hepburn (Odri Hepbern), Elizabeth Taylor (Elizabet Teilor), Paulas Newmanas (Polas Niumanas), Jerry Lewisas (Džeris Liuisas) ir Oprah Winfrey (Opra Vinfri).


Šiame straipsnyje: Jeffrey KatzenbergasOskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių