J.Ivanauskaitės premija atiteks rašytojai L.S.Černiauskaitei

Ketvirtoji Jurgos Ivanauskaitės premija šiemet bus įteikta 35 metų rašytojai Laurai Sintijai Černiauskaitei už romaną „Medaus mėduo“.

J.Ivanauskaitės kūrybos paveldo centras pranešė, kad rašytojai atiteks 3 tūkst. litų premija ir diplomas, minint penktąsias J.Ivanauskaitės mirties metines. Premija bus įteikta Vilniaus knygų mugėje.

Pranešime rašoma, kad L.S.Černiauskaitė tapo laureatre, nes ji ėmėsi „lietuvių literatūroje dar menkai plėtojamos dievoieškos, tikėjimo malonės žmogaus gyvenime temos, kurti tikinčio žmogaus paveikslą, pažvelgti į tikėjimo šviesos persmelktą geismo akivarą“.

Literatūros premija už lietuvių literatūros kūrinį, atitinkantį formuluotę „Už laisvą, atvirą ir drąsią kūrybinę raišką“, išleistą per dvejus praėjusius kalendorinius metus, skiriama autoriui, ne vyresniam kaip 45 metų amžiaus. Tokia amžiaus riba pasirinkta pabrėžiant ryšį su J. Ivanauskaite, kuri Anapilin išėjo 2007 vasario 17 d., sulaukusi 45-erių.

Pirmoji J.Ivanauskaitės premija paskirta Kristinai Sabaliauskaitei už romaną „Silva Rerum“, antroji – Renatai Šerelytei už romaną „Mėlynbarzdžio vaikai“, trečioji – Rimvydui Stankevičiui už poezijos knygą „Patys paprasčiausi burtažodžiai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių