Jevgenijus Šuklinas irkluoja net... kambaryje (foto)

Nedaugelis žino, kad Lietuvos kanojininkas olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas mėgsta itališką valgį ir belgišką alų.

Žinoma, sportininkas kasdien šiais dalykais nesimėgauja: „Esu neišrankus, dažniausiai valgau tai, ką gamina sporto stovyklose. Sportuoju šešias dienas per savaitę po septynias valandas per dieną.“

TV3 laidoje „Sportuok su mumis“ J. Šuklinas ne tik pasakos ką mėgsta, bet ir parodys kokiomis sąlygomis jam tenka treniruotis Lietuvoje.

Nors savo aistrą maistui žinomas vyras pavertė verslu ir jau porą mėnesių kviečia Visagino miesto gyventojus ragauti puikaus tiramisu deserto ir picų, kepamų jo įkurtoje picerijoje, gimtajame mieste kanojininkas neužsibūna. Žiemą J. Šuklinas įvairiose stovyklose: šiemet jis tris kartus buvo Portugalijoje, vėliau slidinėjimo stovykloje Estijoje, šiandien jis – Kroatijoje. Kol Lietuvos ežerus užtraukęs ledas, sportininkas su treneriais keliauja po šiltesnius kraštus, kur galima treniruotis ant vandens.

Olimpietis pademonstruos ypatingą treniruoklį, vadinamą ergometru. „Tai galimybė irkluoti kanoją net ir kambaryje! Tiksliau pasakius, imituoti irklavimą. Dirbant su ergometru, dirba tie patys raumenys, tačiau pats irimasis visai kitoks. Jei visą žiemą irkluosiu kambaryje, tai nutirpus ledui reikės kokį mėnesį pratintis irkluoti vandenyje“, – stovyklų naudą pabrėžia Jevgenijus.

Pasaulio vicečempionas naujiems iššūkiams ruošiasi... buvusioje pirtyje. Prisitraukimai duše, o treniruokliai ten, kur dar visai neseniai buvo vantomis vanojamasi. „Sąlygos nesvarbios net ir tada, kai nori dalyvauti olimpiadoje. Viską įmanoma pasiekti – svarbu tik tikslas ir noras to tikslo siekti“, –tikina olimpietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių