Jei „Sniegynų įkaituose“ vaidintų vien moterys, filmas truktų 15 min.

Stipri, aštri, vyriška išgyvenimo drama su sprogstamu veiksmo užtaisu – tokia yra Holivudo juosta „Sniegynų įkaitai“.

Po lėktuvo katastrofos atšiauriuose Aliaskos sniegynuose atsidūręs nedidelis būrys žmonių turi vos kelias dienas pasiekti už šimtų kilometrų esančią gyvenvietę, kitaip jiems gresia žūtis. Žmonės neturi nei ryšio su pasauliu, nei maisto, o siaučiant pūgai galimybė išgyventi atrodo mažai tikėtina.

Kas gali įvykti, kai žmogus susiduria akis į akį su nevaldoma gamtos stichija ir prasideda žūtbūtinės grumtynės su ja? Ar įmanoma išeiti iš šios dvikovos nugalėtoju ir kiek fizinių bei dvasinių pastangų tai pareikalaus?

40 dienų filmavimo komanda praleido Kanados sniegynuose, kad kuo tikroviškiau atpasakotų įtemptą ir dramatišką istoriją. Aktoriai kentė beprotišką šaltį, pūgos ne kartą nutraukdavo filmavimus…

Tuo metu vienas kūrybinės komandos narys pajuokavo: „O jei „Sniegynų įkaituose“ vaidintų vien moterys? Ar moterys išgyventų tokiomis sąlygomis?“

Šis klausimas privertė nusišypsoti veiksmo filmų meistrą, režisierių Joe Carnahaną („A komanda“). „Tuomet filmas truktų tik 15 minučių. Nes moterys taip sumaniai ir greitai išspęstų visas problemas, kad veiksmo užtektų tik 15 minučių“, – pareiškė jis. Mat moterys, pasak režisieriaus, yra pragmatiškos, jos greitai susiorientuoja aplinkoje, todėl priimtų vieningą sprendimą ir visos išgyventų.

O štai vyrai – kas kita. Jie kuria problemas ten, kur jų nėra, nė vienas nesutiks su kito nuomone, vieni vyrai yra stiprūs, kiti – silpni, greit palūžtantys. Todėl istorija, kurioje dėl išgyvenimo kovoja vyrai, nebūtinai baigsis laimingai.

Tačiau filme moterų bus. Jos iškils veikėjų prisiminimuose, pasakojančiuose apie patirtą meilę ir laimę. Šie prisiminimai skatins veikėjus dar aršiau grumtis už gyvenimą.

Pagrindiniam vaidmeniui šiame sudėtingame filme režisierius pasirinko britų kino aktorių Liamą Neesoną, kuris filmavosi Joe Carnahano juostoje „A komanda“. Iš pradžių režisierius svarstė jaunų Holivudo žvaigždžių kandidatūras, tačiau netrukus suprato, kad jam reikia brandaus amžiaus vyro su didžiule gyvenimo patirtimi..

„Jauniems aktoriams sunkiau įsijausti į tą gyvenimo akimirką, kai žmogus galvoja apie savo gyvenimo pabaigą, tuo tarpu aktorius su gyvenimiška patirtimi, matęs ir pakilimus, ir nuopuolius, lengviau suvokia būseną, kai žmogus supranta, kad gal jau užteks vaikščioti po pasaulį“, – kalbėjo režisierius.

Aštri išgyvenimo drama „Sniegynų įkaitai“ bus rodoma šalies kino teatruose jau vasario 3 dieną.


Šiame straipsnyje: Sniegynų įkaitaifilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

julius

julius portretas
stipriai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių