J.Cameronas sugrįžta su trimate nuotykių drama apie urvų tyrinėtojus

Kitų metų kovo 4 d. Lietuvoje išvysime naujausią Jameso Camerono prodiusuotą nuotykių dramą „Sanctum“, pasakojančią apie speleologų (urvų tyrinėtojų) nuotykius vienoje paslaptingiausių, įspūdingiausių ir pavojingiausių urvų ir olų sistemų pasaulyje - Espíritu Esa-ala.

Frenkas Makgvairas – vienas garsiausių ir gerbiamiausių speleologų pasaulyje, tyrinėjęs kvapą gniaužiančius urvus ir olas visoje planetoje. Su grupele bendraminčių, tarp kurių yra ir jo septyniolikmetis sūnus Džošas, Frenkas leidžiasi į ekspediciją, kurios tikslas – atrasti dar neištirtus urvus ir pasiekti naujų speleologijos rekordų. Netikėtai žemės paviršiuje kilęs ciklonas sujaukia visus tyrinėtojų planus. Jie priversti ieškoti išsigelbėjimo požemio labirintuose.

Pasak filmo kūrėjų, „Sanctum“ paremtas tikrais įvykiais. Mintį kurti tokį filmą J. Cameronui pasiūlė jo kolega Andrew Wight, įkvėptas asmeniškai patirtų nuotykių, kurie vos nesibaigė tragiškai. Pats J. Cameronas taip pat yra didelis povandeninių tyrinėjimų gerbėjas, ne kartą leidęsis į įvairių vandens telkinių gelmes. Garsusis režisierius, scenaristas ir podiuseris entuziastingai sutiko dalyvauti statant filmą „Sanctum“. Kuriant šią nuotykių dramą naudotos tos pačios 3D technologijas, kurios buvo įdarbintos filmuojant milžinišką 2009 metų pabaigos kino hitą “Įsikūnijimas”.

Žinant maestro Jameso Camerono sugebėjimą kurti minias žiūrovų kerinčius filmus (“Terminatorius”, “Svetimi”, “Titanikas”, “Įsikūnijimas”), „Sanctum“ žada kraują stingdančią įtampą, jaudinančią žmogiškąją dramą, įstabius efektus ir tiesiog puikią kino pramogą. Nuo kovo 4 d. Lietuvos kinuose nuotykių drama bus rodoma 3D ir įprastu 2D formatu.


Šiame straipsnyje: SanctumJamesas Cameronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių